Тадић: Послије избора прво у Београд

Кандидат Савеза за промјене на изборима за предсједника Републике Српске Огњен Тадић изјавио је да ће, ако побиједи на изборима у недјељу, 12. октобра, прво отићи у Београд на консултације, јер је Србија гарант Дејтонског споразума, а Српској је потребна стабилност.

Република Српска 10.10.2014 | 19:23
Тадић: Послије избора прво у Београд

"Желимо да чујемо планове и да отворимо ширу међународну турнеју која Републици Српској враћа углед и шансу за нову реафирмацију Дејтонског споразума", рекао је Тадић за Радио-телевизију Србије.

Он је оцијенио да је тренутна сарадња са Србијом незадовољавајућа и да је за то одговорна власт у Републици Српској.

"Промјена власти у Републици Српској и останак садашње власти у Србији даје шансу људима који се истински боре за националне интересе да сарађују", закључио је Тадић.

Одговарајући на питање да ли има сада веће шансе на изборима, јер је једном већ изгубио од лидера СНСД-а Милорада Додика, Тадић је изразио оптимизам у вези са исходом гласања у недјељу и нагласио да послије 9 година "милион људи жели промјене".

На питање да ли је скренуо ка "пробосанској политици", јер се залаже да се остави по страни реторика подјела и да се ради на европској будућности, Тадић је одговорио да је управо он прије пет година био аутор закона о референдуму и грађанској иницијативи.

Тадић је објаснио да његове ставове треба посматрати кроз призму чињенице да су његови политички циљеви "дугорочни, суштински и везани за национални интерес српског народа".

"Ја се не играм са важним и суштинским питањима. Желим да она дођу на дневни ред, али да би дошла, ми морамо имати Републику Српску која је у стању да носи терет одговорности и великих одлука", рекао је Тадић.

Упитан може ли недавни сусрет предсједника Републике Српске Милорада Додика и руског предсједника Владимира Путина да одлучи изборе у Републици Српској, Тадић је рекао да су добри односи са Руском Федерацијом нешто што је константа.

Тадић је најавио да ће након његовог одласка у Београд "учинити све да сљедећа дестинација буде Москва" и рекао да је "то питање статуса Републике Српске".

Тадић је, међутим, оцијенио да Република Српска "не смије бити шум на директној телефонској жици између САД и Русије" и закључио да би Бањалука могла да буде "Брисел Балкана".

"Трећа дестинација /за посјету у случају побједе на изборима/ ће бити одлучена након што анализирам шта сам чуо на састанцима у Београду и Москви", рекао је Тадић.


Коментари / 8

Оставите коментар
Name

млм6

10.10.2014 17:17

Моје мисљење је да је Тадиц зелен за ову функцију, поготово за функцију у земљи која има три народа, три вјере, а доскора медјусобно ратовали... Изузетно ризицно, а о економији да и не прицам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

10.10.2014 17:26

Наравно.огњен и вуциц заједно против кримоса снсд-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

10.10.2014 17:35

Гледам данас у своју дјецу и запитао Сам се ста их цека кад стасају. Прица садасње власти је супља, изес и своју срецу ако је око тебе биједа и јад. Заплакао бих некад кад то видим. Волим ову Српску, сигурно висе од Додика,али је волим без интереса. Неко мора дати наду, вјеру, јер је све исцезло, оцерупано је...Миле висе од овог не мозе, открио је српство као топлу воду да би бранио свој интерес. Господине Тадицу, у име дјеце, насе будуцности, издрзите и будите то сто јесте, цовјек, отац, патриота. Вјерујте И ви нама да смо уз вас. Оги, брате, побједи за боље сутра !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.10.2014 19:15

Читам многе изјаве у стилу да је Тадић зелен. Ако је он зелен он је баја трула крушка што ће се и видјети. Тадић је млад, образован и поштен човјек али зна да се брани наравно и интересе РС-а. На младима свијет остаје а мислим да је Огњен прави примјер за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути отац

10.10.2014 20:30

сссс-у: мој пријатељу све си лијепо написао само вапај ниси требао упутити тадићу. он није споран и свој посао ће одрадити. морао си се обратити н а р о д у који мора изаћи из сна и бунила и гласати за тадића и савез за промјене! народ се пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

10.10.2014 21:10

Људи моји, ви и даље у сваком новом предсједнику видите понашање Милорада Додика. Тадић неће извршити државни удар као додик и преузети све функције државних органа. Неће он сам одлучивати, он је само Предсједник Републике. Главна личност је предсједник владе. А ту је и Скупштина која ће да ради а не да постоји про форме као до сада. Што се мене тиче, Тадић не треба да прича да ће одмах код Вучића. Не одговара он Вучићу него народу који ће га изабрати. У противном није ни требао излазити на изборе него се запослити у Вучићевом кабинету. Босић мора повести рачуна о неким стварима. Уствари ово је изјава да се мало додвори бирачима који гледају само шта дува из београда. То је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека буде

10.10.2014 21:25

јос сутра,па огњене изволи,народ је уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

11.10.2014 00:26

Ситноооооо!

ОДГОВОРИТЕ