Велс за кипарско искупљење

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине своје пете квалификације за Европско првенство отворила је онако како је мало ко очекивао, поразом, и то на домаћем терену од Кипра (2:1).

Фудбал 10.10.2014 | 10:45
Велс за кипарско искупљење

Губитак бодова на самом старту квалификација од "слабашних" Кипрана није био у сценарију ни оних највећих песимиста, али управо онај најгори сценарио десио се селектору Сафету Сушићу и његовим изабраницима. "Пуна врећа" бодова отишла је на острво у Средоземном мору, а Змајеви их морају покушати надокнадити већ данас од 20 сати на врућем травњаку стадиона Кардиф Сити против репрезентације Велса.

Са селекцијом Велса нисмо играли никад раније, макар не такмичарску утакмицу. У два наврата смо се сусрели у пријатељским мечевима са Велшанима. Под вођством селектора Блажа Слишковића смо ремизирали одигравши 2:2 сада већ давне 2003. године, а мрежу Велшана тада су погађали садашњи Сушићев асистент Елвир Баљић и Сергеј Барбарез. Прије двије године Сафет Сушић је предводио БиХ у првој и јединој побједи над Велсом. Тада смо славили са прилично лаганих 2:0, а голове су за Змајеве дали Ибишевић и Стевановић.

Ипак, Велс није она репрезентација од прије двије године, нажалост нисмо ни ми. Управо ову констатацију потврдио је и кормилар нашег националног тима Сафет Сушић, пред полазак за Велс. Казао је Сушић да је његов тим прије двије године био бољи и квалитетнији од овог данас, али исто тако је рекао да је и садашња екипа у стању побиједити Велшане.

Треба ставити руку на срце, па признати да Велсу недостаје неколико кључних играча, па би с тим у складу Змајеви требали имати нешто лакши посао у настојању да дођу позитивног резултата, за који се сви надамо да ће бити побједа која би спрала горак укус бламаже против Кипра.

Крису Колману сасвим сигурно ће највише недостајати Арон Ремзи, везни фудбалер Арсенала, од којег у многоме зависи игра ове острвске репрезентације. Ипак, ни Сафет Сушић није боље прошао од свог колеге. Бичакчићев грип и повреда леђа несуђеног повратника Спахића десетковале су нашу одбрамбену линију и у тежак положај ставиле Сушића, оставивши му јако мало простора за маневар.

Огњен Врањеш тешко да ће бити у улози коју је у неким ранијим утакмицама знао одлично одиграти, а разлог је мањак минута у овој сезони. И сам Сушић је казао да је тешко очекивати Врањеша у саставу за вечерашњи дуел, а као рјешење наметнуо се Анел Хаџић, везњак Штурма.

Вјероватни састав БиХ за дуел са Велсом требао би изгледати овако: Беговић - Мујџа, Хаџић, Шуњић, Лулић - Хајровић, Пјанић, Бешић, Прцић - Ибишевић, Џеко (Ц).

Како год, Велс није за потцијењивање. Како уопште потцијенити екипу у којој игра један од најскупљих и најбољих фудбалера планете Гарет Бејл. Играо је Бејл и прије двије године, а Беговић је тада уписао "цлеан-схеет". Иако је на званичној прес-конференцији казао како се нада да ће сачувати своју мрежу, сигурно је да Асмир не би имао ништа против да се играч Реал Мадрида упише у стријелце, а да лопта више заврши у мрежи Беговићевог колеге на голу Велса.

Чињеница је да БиХ никад није поражена од Велса, али никад нисмо ни играли овако значајну утакмицу са данањим противником. Надајмо се да ће и након овог дуела Велшани само сањати побједу над Змајевима!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РС

10.10.2014 08:58

Wалес напријед! !!!

ОДГОВОРИТЕ