Пред изборе уцјењују породице погинулих

Мукама 31 породице погинулих бораца и ратних војних инвалида из Угљевика, који чекају на усељење у обећане станове – нема краја.

Република Српска 09.10.2014 | 13:30
Пред изборе уцјењују породице погинулих

Након данашњег састанка са представницима Министарства рада и борачко инвалидске заштите, тврде да иза свега стоји политика, односно да владајуће структуре у РС покушавају да их уцијене пред предстојеће изборе.

Представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите у Угљевик су дошли да се оправдају, али и да прикрију криминалне тендере и политичке игре, везане за изградњу спорног стамбеног објекта – кажу огорчени чланови 31 породице  погинулих бораца и ратних војних инвалида из Угљевика.

Иза свега стоји врх владајуће структуре, односно СНСД-а, тврди Јован Маринковић, пресједник Борачке организације из Угљевика и подсјећа да је  предузеће “Моја кућа” из Власенице у Угљевик довео посланик СНСД-а у Народној скупштини РС Мићо Краљевић, а да је за подизвођача, иако по закону подизвођача није могло бити, изабрано предузеће такође народног посланика Боже Џувелековића.

Представници ресорног министарства упознали су чланове породица које чекају на усељење, са информацијом да је јуче раскинут уговор са предузећем “Моја кућа” из Власенице, уз обећање да ће нови извођач бити изабран што је прије могуће. Рокове за завршетак радова овог пута нису помињали.

Чланови породица погинулих бораца током састанка су истакли да су револтирани чињеницом да непосредно пред изборе на њихове адресе стижу ваучери за нематеријалну штету, на које се чека годинама.

- Није ли то куповина гласова? – пита се отац погинулог борца Саво Милошевић.

Присутни на састанку у Угљевику од представника Министарства су затражили  да се изнађу средства за плаћање кирије породицама које су подстанари, док спорна зграда не буде завршена.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Марко Краљевиц

09.10.2014 14:08

Сви у Власеници знају у ком грму лези зец. Власник предузеца Моја куца је Мицо Краљевиц, паре му дао Дјокиц, а обојицу их стити Додик. И оцигледно нико им ниста не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

софер

09.10.2014 16:53

Ма која 'Моја кућа'? Већ одавно сви их зову 'ЛУДА КУЋА'. Власник неписмени конобар Мићо Краљевић. Директор електричар Томо Ковачевић. Руководици радова: коњушар Звонко Бајагић, механичар Душко Лазић, 'економиста' Стаћо Краљевић... Шта ли је мислила она 'ћурка' када је овом друштву свечано уручивала ЛИЦЕНЦУ за изводјење радова ?!?

ОДГОВОРИТЕ