Шангај: Федекс је опет светски број 2!

Какав дан на шангајском Мастерсу! Трофејни швајцарски тенисер искористио је Надалов кикс и потиснуо га на АТП листи.

Тенис 09.10.2014 | 11:27
Шангај: Федекс је опет светски број 2!

Играло се тек друго коло, али је узбуђења било напретек. Један по један губили су Вавринка, Димитров, Нишикори, Раонић (предао), па и Рафаел Надал, кога је уочи турнира мучило слепо црево и није успео да изађе на крај са земљаком Фелисијаном Лопезом - 3:6, 6:7 (6:8).

Његов пораз значио је да Роџер Федерер може да га свргне са друге позиције на АТП листи (зимус је након Аустралијан опена био осми!), под условом да савлада 25. на свету Аргентинца Леонарда Мајера.

"На папиру" је то требало да буде лак посао за искусног Швајцарца, али не у ситуацији када више од три недеље није одиграо званични меч.

Федерер је "плесао" на ивици пораза, у трећем сету спасио је пет меч лопти, да би после два сата и 44 минута игре коначно подигао руке у ваздух, у знак вредне победе - 7:5, 3:6, 7:6 (9:7).

То је значило да је после 17 месеци поново светски "број два" и да остаје у трци за трофеј у Шангају. У трећем колу чека га Шпанац Роберто Баутиста Агут.

Колико се Федерер својим квалитетом и искуством изборио за победу, Мајер је још више крив што у првом међусобном сусрету није скинуо један од вреднијих "скалпова" у каријери.

Аргентинац је у првом сету имао 5:4 и сервис, у десетом гему две сет лопте, али је изгубио и тај гем и наредна два.

У другом је узвратио ударац, али се у трећем опет није снашао када је било најпотребније.

Једине две брејк лопте на обе стране у том делу меча имао је Мајер, при вођству од 5:4, што је значило да су то и две везане шансе да победи. Није их искористио, а потом је поклекао и у "тај брејку", мада је водио 4:1, 5:2 уз наредна два сервиса, па 6:4 и 7:6.

Федерер му је поклонио много поена у среду касно увече по локалном времену, али Мајер му се у неколико наврата баш одужио и ово је сигурно меч за којим ће дуго жалити... Мањак самопоуздања учинио је своје.

Коментари / 0

Оставите коментар