Обијене српске куће на Космету

Министарство за заједнице и повратак саопштило је вечерас да су обијене четири куће и два помоћна објекта чији су власници Срби у селу Грабац код Клине на Косову и Метохији.

Србија 08.10.2014 | 22:25
Обијене српске куће на Космету

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оштро је осудио ове инциденте истакавши да синоћње обијање кућа у Грабцу код Клине и крађа ствари из њих очигледно је застрашивање повратника и порука онима који желе да се на Косово врате да нису добродошли.

“Ово је и порука нама који радимо на повратку и обезбеђивању опстанка да је наш посао узалудан. Ја желим да кажем свима који сматрају да на овај начин могу да умање наш труд да што већи број расељених вратимо и обезедимо им сигурно место за живот, да у својим намерама не могу успети,”- казао је Јевтић.

Апеловали смо, апелујемо и апеловаћемо на све надлежне институције које се баве безбедношћу на Косову да појачају свој напор како до оваквих инцидената не би долазило, навео је Јевтић у саопштењу достављеном агенцији Тањуг.

Министартво за заједнице и повратак и ја лично ћемо учинити све да повратак на Косово успе, а да опстанак буде одржив на ма колике проблеме наилазили, додао је министар за повратак и заједнице у косовској влади.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

XXX

09.10.2014 09:30

Није ово ништа . У Тасовцицима код Чапљине биле су миниране и упаљене. Од сусједа Хрвата, Додикових савезника.

ОДГОВОРИТЕ