Ел класико се прекида ако Меси да гол?!

Председник Шпанског фудбалског савеза рекао да ће утакмица бити паузирана због историјског момента.

Фудбал 08.10.2014 | 19:45
Ел класико се прекида ако Меси да гол?!

Почетак ове сезоне у Примери је припао Кристијану Роналдо иако је Барселона прва на табели, јер је Португалац у невероватној голгетерској форми и јуриша на све рекорде. Али рефлектори се сада окрећу ка Лионелу Месију којем фали још три гола како би постао најбољи стрелац у историји Примере.

Овај рекорд држи Телмо Зара са 251 голом, махом за Атлетик Билбао, а Аргентинац има 249 голова у шпанском првенству. Како је до првог Ел Класика сезоне 25. октобра остала још једна утакмица са Еибаром могуће је да ће Меси баш на мечу са највећим ривалом оборити Зарин рекорд.

Ако се то догоди председник Шпанске фудбалске федерације Хавијер Тебас је рекао да ће се меч зауставити, па макар и на стадиону Реала.
„То ће бити важан историјски тренутак. Меси ће заслужити неки облик одавања поштовања ако пређе Зарин рекорд, требало би да паузирамо меч како би размислили о таквом историјском тренутку. Зашто Сантјаго Бернабеу не би могао да ода почаст Месију?“, рекао је Тебас.

Чак и ако Меси постигне хет-трик против Еибара, пре почетка великог дербија ће добити награду, тако да навијачи Краљевског клуба мора да се уздају у одбрану Еибара, а и своју, како би избегли да звезда највећег ривала на њиховом стадиону добије велико признање.

Коментари / 0

Оставите коментар