Лалатовић: Партизану помогла геј-парада!

“Ништа није морање, али идемо у Хумску да победимо. Ми смо имали тежи распоред од њиховог до сада. Одиграли смо и против Војводине и против Новог Пазара и против Јагодине, а њих то тек чека. Битно је да се не одлепе”...

Фудбал 08.10.2014 | 19:15
Лалатовић: Партизану помогла геј-парада!

Два слободна дана, тренинг лакшег интензитета, а затим мотивациони говор тренера Ненада Лалатовића! Тако су изгледале активности фудбалера Црвене звезде до данас поподне.

Млади стручњак покушао је да подигне оборене погледе изабраника који су лишени репрезентативних обавеза остали у Београду. Еуфорија својствена вечитим дербијима се не осећа још у српској фудбалској јавности, али Лалатовић је покушао Лазовићу и друговима да јасно стави до знања да се не окрећу за просутим млеком. Звезда је добрано упрскала ствар ремијем против Вождовца, али млади стратег тврди да простора за очајавање нема. Иако је пред црвено-белима судбоносни вечити дерби.

“Нема разлога да им самопоуздање буде пољуљано. Морају да буду јаки и увек иду на победу, али данас никог није лако победити, јер немамо бољи тим за 50 одсто ни од кога. Имамо 10, 15 одсто. И једноставно, ако се екипа брани без жеље да нас нападне, јако је тешко добити. Ова наредна утакмица ће бити права слика, да видимо да ли наш тим може да их победи. Једноставно, они имају осам победа, у овом тренутку су први, па да видимо колико можемо са таквим тимом”, јасан је Ненад Лалатовић.

Да је Парни ваљак закочио бар једном у досадашњем делу првенства црвено-бели би лакше дисали. Али овако…

„Одиграли смо девет утакмица, а имамо седам победа. Да смо мало имали среће у Крушевцу, имали бисмо осам победа. Него код нас је таква лига, да ако одиграте једном или два пута нерешено, одмах је смак света. Мислим да није. Рецимо, јако ми је криво што смо од Вождовца примили наивне голове, да су нам дали из игре, па не би ми било толико криво. Али Борац из Чачка је био пет пута опаснији овде, него Вождовац. Па Вождовац се бранио 90 минута. После утакмице сам био задовољан мотивацијом играча, трчали су, борили се, желели да победе, али су се гости одлично бранили”.

Избегава Ненад Лалатовић да констатује како ће Црвена звезда у вечитом дербију играти под притиском морања.
“Ништа није морање, али идемо у Хумску да победимо. Ми смо имали тежи распоред од њиховог до сада. Ми смо одиграли и против Војводине и против Новог Пазара и против Јагодине, а њих то тек чека. Битно је да се не одлепе. Ми треба да уђемо хладне главе и идемо на победу. После сваке утакмице идемо даље, није то смак света. Не бежи нама Партизан 15 бодова, него четири. Уствари, не беже четири, него имају утакмицу мање. Али су имали среће сад што је била ова геј парада. То им је помогло. Јер њима би много теже било да играју против ОФК-а на Врачару, него на свом стадиону. Тако да су ту имали среће”.

Занимљиво Црвена звезда има седам бодова више него после осам кола прошлогодишњег првенства. Међутим, због перфектног старта Партизана Лалатовић више нема право на грешку.
“Не видим ја овде ништа страшно. Немамо пораз, тотално сам опуштен, не доживљавам да ми је нож под грлом. Било би тако да сам тражио играче и да су они доведен. Ми смо направили тим како смо га направили, имамо фудбалере који нису играли у својим тимовима. Ми смо довели оно што је било џабе. Да сам ја довео играче које сам желео, сам бих себи поставио притисак. Или да ми је остао тим од прошле године. Онда бих ја био најсрећнији човек”.

Чињеница је да се Ђорђе Деспотовић још тражи, да је форма Милоша Босанчића у благом, и само благом успону, што се не може констатовати за Александра Катаија. Некадашњи крилни фудбалер Војводине повремено делује незаинтересовано.
“Катаију није проблем мотивација, него глава, јер он можда није имао велику жељу да се врати у Србију. Био је у Олимпијакосу, који га није желео. Дечко је месец и по дана тренирао у десет увече, у поноћ, нису му дозвољавали да ради. Само су га пуштали да изађе на терен да не би могао да их тужи. Мало је он љут на себе што не може да пружа онолико колико се од њега очекује”, закључио је Звездин стручњак.

Крајње спонтано Ненад Лалатовић се дотакао проблема који га мучи...
“Не само Звездини, већина играча има приватне тренере. И то не ваља. Они су као менаџери. Знате како, то не може нико да забрани, они оду увече, а ја не знам где иду и шта раде. То је грешка. Ти приватни тренери су само добри психолози, они од тога живе. Играч у клубу има рад, има све, али сви иду приватно да раде. То је нека блокада у глави. Мада професионалци обично тврде да додатним радом желе да побољшају физичку спрему”.

Лалатовић мисли да то није продуктивно.
“Ти овде имаш добар, квалитетан рад, напорне тренинге и онда на све то одеш негде на затворено, да радиш по паркету. Није битно да имаш приватног тренера, да си утегнут, да си леп. Теби треба тренинг да трчиш. Ти мењаш противника трчањем, а не снагом. Важно је да можеш да трчиш, не идеш на утакмицу да се бијеш”.

Коментари / 0

Оставите коментар