ОЕЦД: Канбера најбоље мјесто за живот

Аустралијска престоничка територија у којој је главни град Канбера је најбоље мјесто за живот, према најновијем извјештају Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) у оквиру ког је рангирано 362 региона из 34 земље чланице ОЕЦД-а.

Свијет 08.10.2014 | 11:04
ОЕЦД: Канбера најбоље мјесто за живот

Међу тим регионима, Канбера је најбоље мјесто по квалитету живота, а када је ријеч о државама, Аустралија је на самом врху листе, за којом следи Норвешка, преноси британски јавни сервис "Би-Би-Си".

Најбоље животне услове, ОЕЦД рачуна на основу девет показатеља, међу којима су економско благостање, приходи, образовање, запосленост, безбедност, здравље и животна средина.

Још пет аутралијских градова, међу којима Сиднеј, Мелбурн и Перт, нашло се на листи водећих 10 региона са најбољим квалитетом живота, док су се на дну лествице нашле мексичке државе.

На листи најгоре рангираних земаља са најтежим животним условима нашли су се Мексико, Турска, Мађарска, Пољска и Словачка, јавља британски јавни сервис.
"Животни стандарди су и даље различити у многим економски развијеним земаљама јер се сиромашнији региони боре да ухвате корак са богатијим", наводи се у извјештају ОЕЦД-а.

Коментари / 0

Оставите коментар