Ф1: Стање Бјанкија је...

Породица Жила Бјанкија у уторак је објавила какве тачно повреде главе је претрпео млади Француз у удесу током Велике награде Јапана.

Остали спортови 08.10.2014 | 12:30
Ф1: Стање Бјанкија је...

25-годишњи Бјанки је и даље на одељењу интензивне неге болнице у Јокаичију и његово стање је критично, али стабилно.

Његова породица потврдила да је претрпео повреду која се зове ’диффусе аxонал’, која је обично последица сила при великом убрзању, а потом удару главе, која утиче на нерве у мозгу. Озбиљност такве повреде може да варира.

„Ово је веома тежак период за нашу породицу, али поруке подршке које је Жил добио широм света су нам мало све олакшале. И због тога се свима захваљујемо. Болница ће наставити да прати Жилово стање и да га лечи, а даље информације о његовом стању биће објављене када буде време за то“, стоји у саопштењу породице Бјанки.

До тешког удеса је дошло када је Бјанки бочно ударио у кран који је био поред стазе да би изнео болид Адријана Зутила, који је претходно излетео. Инцидент се десио у самом финишу трке, а због њега је истакнута црвена заставица.

Породица Бјанки се такође захвалила председнику Медицинске комисије Светске аутомобилске федерације Жерару Сејлану и Алесандру Фратију, познатом неурохирургу, који је допутовао у Јапан на захтев Ферарија. Подсетимо, млади Француз је био први полазник Фераријеве академије и већ годинама је под уговором са италијанским тимом.

„Они су стигли у болницу у уторак и састали су се са особљем које се стара о Жилу да би били потпуно информисани о његовом стању да би могли све да пренесу породици. Професори Сејлан и Фрати истакли су да је болница пружила одличну негу Жилу и захвалили су се својим јапанским колегама“, додаје се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар