Рафа има упалу слепог црева!

Рафаел Надал открио је да има запаљење слепог црева, али да ће покушати да наступи на Мастерсу у Шангају.

Тенис 08.10.2014 | 11:45
Рафа има упалу слепог црева!

Код упале слепог црева је неопходна хируршка интервенција, па би то могло да значи да Надал има неки блажи облик запаљења.

Надал је у недељу био у болници, а није из хотела излазио до уторка када је изашао на терен и тренирао 45 минута. Он се у другом колу Мастерса састаје са земљаком Фелисијаном Лопесом.

„Имао сам тешка три дана од доласка у Шангај. Мислим да ћу покушати да играм сутра. Морам да сачекам вече и видим како ћу се осећати сутра ујутро“, рекао је шпански тенисер.

Надал је претходно пропустио три месеца због повреде зглоба десне руке, а вратио се на турниру у Пакингу где га је у четвртфиналу савладао Мартин Клижан. Доктори су Надалу рекли да ће покушати да га оспособе јаким антибиотицима, иако се упала слепог црвена решава готово увек операцијом.

„Доктори су ми рекли да понекад може да се избегне повреда. Био сам у блоници под третманом. Делује ми да је сада све под контролом“, додао је Шпанац.

Он ће у сваком случају пре или касније морати на операцију, која је рутинска.

„Ја сам у Шангају. Покушаћу да играм. Онда се враћам кући где ћу разговарати са мојим доктором.“

Уколико Надал буде одустао или испадне у другом колу од Фелисијана Лопеса, велику шансу да га престигне на другом месту имаће Роџер Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар