Албанци, ипак, без навијача?!

ФСС тражи списак имена навијача који ће доћи у Хумску, Тирана не пристаје на то. "Бојим се да је то провокација", каже комесар за безбедност ФСС Миливој Мирков. "Бићемо на стадиону, верујте", поручују из Албаније.

Фудбал 08.10.2014 | 18:00
Албанци, ипак, без навијача?!

Хоће ли фудбалска репрезентација Албаније 14. октобра имати подршку на стадиону Партизана? Још је нејасно, мада је све извесније да неће.
Према информацијама дневног листа "АЛО", договор о доласку Албанаца у Хумску пашће у воду, на запрепашћење представника Фудбалског савеза Србије, који још нису добили списак са именима особа које би требало да буду смештене на трибини.

"Представнике Албаније као да не интересује ова утакмица високог ризика. Нису ни стадион обишли, ни хотел у ком ће бити смештени, а упорно одбијају да доставе имена и презимена особа којима ће њихов део улазница бити прослеђен. Уколико нам до петка у 14 сати не доставе списак са именима људи који желе да дођу у Београд, не знам о каквим гаранцијама и каквој безбедности можемо да причамо", рекао је том листу комесар за безбедност ФСС Миливој Мирков.

Он је објаснио да је та процедура више него неопходна.

"Наша држава мора да зна ко су ти људи, има ли међу њима неких преступника, можда и некога ко се води као ратни злочинац... Ако све те захтеве приликом доласка у Београд поштују Велшани, Ирци или Французи, зашто се тих правила, који су уврштени и у закон државе Србије, не придржавају Албанци?! Бојим се да све ово указује на провокацију. Проблеми никоме нису потребни, посебно када се навелико прича о томе да би на меч Србија-Албанија требало да дођу и навијачи са Косова. Да будемо јасни, држава Србија могла би без проблема да обезбеди долазак било чијих навијача уколико бисмо имали све потребне податке који би нам помогли у стварању безбедоносних услова. А ми у старту наилазимо на опструкције".

Ако спискови не стигну - ФСС и државни органи урадиће нову безбедносну процену и донети закључке.

Према сазнањима тог листа, и УЕФА је саветовала Албанце да не долазе у Београд. Истовремено, из Тиране поручују да им не пада на памет да достављају спискове.

"Још нисмо добили улазнице од ФСС, а први пут од вас чујем да се тражи да доставимо имена навијача који ће те карте купити. Веома сам изненађен, али слободно напишите да немамо намеру да шаљемо било какве спискове са именима. Ми само тражимо улазнице и будите сигурни да ће Албанија имати подршку у Београду, иако би можда некима одговарало да нема. Нема шансе да пошаљемо било шта до петка. У контакту смо са ФСС, нико нас није обавезстио о захтеву о којем причајте, али верујте ми да долазимо", рекао је за "Ало" директор ФС Албаније Реди Јупи.

Тамошњи савез огласио се и званичним саопштењем, у којем је објашњено да захтев за достављање имена навијача није фер и да за тако нешто не постоје разлози:

"Због свега тога, ФС Албаније тражи карте за своје навијаче без икаквих услова и, када их добијемо, ми ћемо их дистрибуирати нашим навијачима, како би присуствовали мечу Србије и Албаније у Београду".

Коментари / 0

Оставите коментар