Бесплатни прегледи за борачку популацију

У просторијама Градске борачке организације у Бијељини данас су почели бесплатни превентивни прегледи за демобилисане борце, ратне војне инвалиде и чланове породица погинулих бораца.

Република Српска 07.10.2014 | 17:16
Бесплатни прегледи за борачку популацију

Ова традиционална акција је плод добре сарадње Борачке организације и Дома здравља Бијељина и омогућава да сваке године стотинак припадника борачке популације обави бесплатан здравствени преглед.

Осим љекарских прегледа и основних лабораторијских анализа, данас и сутра у просторијама Борачке организације члановима ове популације је омогућено издавање рецепата за лијекове и упутница за даље претраге, уколико је то потребно.

Љекарски преглед садржи мјерење притиска, провјеру количине шећера у крви, ЕКГ снимак срца и превентивни преглед љекара породичне медицине и стоматолога.

Директор Дома здравља Бијељина Златко Максимовић, који је присуствовао почетку превентивних прегледа, рекао је новинарима да је у разговору са руководством Градске борачке организације договорено да се
приликом запошљавања нових радника предност даје кандидатима из ове популације.

Он је позвао и остале пословне субјекте са подручја Бијељине да крену тим путем како би сви у својим могућностима помогли овој осјетљивој категорији становништва.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пуциле

07.10.2014 17:48

Сви их се сете само пред изборе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за пуциле - борац

07.10.2014 17:58

Није тацно да су само пред изборе. Сваке године , екипе Дома здравља два пута долазе у борацку на превентивне прегледе

ОДГОВОРИТЕ
Name

мира

07.10.2014 19:55

Браво за Дом здравља. То је установа за примјер успјесности

ОДГОВОРИТЕ