Антић: Срамота је сумњати у Суботића!

Бивши селектор код којег је ас Борусије Дортмунд дебитовао у репрезентацији Србије каже да је Невен професионалац и момак који је потребан српском тиму.

Фудбал 07.10.2014 | 19:45
Антић: Срамота је сумњати у Суботића!

Уз образложење да му се чини да Невен Суботић нема жељу да игра за национални тим, селектор Србије је из даљих планова избрисао сјајног дефанзивца. Баш у време када Србија има проблема на штоперским позицијама и када нико од два штопера који су почели меч против Француске (Митровић и Настасић) нема минутажу у својим клубовима. Иако се Суботић у финишу Михајловићевог мандата повукао на неко време из репрезентације, тада нико није могао ни да претпостави да ће се то завршити његовим трајним одласком из табора Орлова.

Уз све то нико из ФСС за годину дана није ни реч проговорио о штоперу Борусије Дортмунд нити покретао ту тему, па се претпостављало да ту нема проблема и да ће Србија и даље моћи да рачуна на Невена. Али, очигледно је да су неке ствари прећутане...

Радомир Антић, бивши селектор Србије, код којег је Суботић и дебитовао у националном тиму тврди да је реч о квалитетној особи и професионалцу, као и да је Борусијин ас потребан нашем државном тиму.
„Заиста не знам детаље о ономе што се дешавало с Невеном и репрезентацијом. Знам само да је Суботић квалитетан човек и прави професионалац. Потребно је више стрпљења за таквог момка јер Србија на терену, посебно у одбрани, нема човека који има јак карактер, сигурност и ауторитет. Кад сам причао са Јиргеном Клопом о Невену пре шест година, он ми је рекао једну врло важну ствар. Суботић може да погреши, али већ у следећој акцији то не утиче на њега. Мало је таквих модерних дефанзиваца на свету. Не смемо себи дозволити да га изгубимо“, каже Радомир Антић за Курир.

Антић је последњи селектор са којим је Србија играла на неком великом такмичењу и када се за утакмице Орлова тражила карта више.
„Много ме боли кад видим шта се све дешава у српском фудбалу, који је стално под неком сумњом. У 21. веку причају о прскалицама, а не о суштини проблема. Репрезентација је у моје време имала пуну Маракану, на тренингу више од 5.000 људи, а толико је света дошло на меч против Француске. Срамота је што се неке ствари већ годинама представљају онако како не треба. Ми смо ишли у народ, били с људима у фабрикама, на улици... Таман смо вратили култ репрезентацији, а онда је неко све порушио“, поручио је Антић.

Он се дотакао и метода Дика Адвоката који је одлучио да репрезентацију пресели из куће фудбала у хотел Хајат.
„Мени као човеку смета што конференције не држимо у нашој Кући фудбала, већ у Хајату. Не знам који је разлог да екипа буде у хотелу? Психологија је изузетно важна, као и дупла комуникација. Сећам се кад ме је тадашњи капитен Дејан Станковић питао докле смеју да остану у граду. Рекао сам му да он то зна боље од мене. И проблема није било!“, открио је некадашњи стартег Орлова.

Коментари / 0

Оставите коментар