Кин у књизи: Наказа Фергусон и туча са Шмајхелом!

Бивши везиста Манчестер јунајтеда у својој књизи описао растанак са Алексом Фергусоном, као и тучу са данским голманом Петером Шмајхелом.

Фудбал 07.10.2014 | 23:00
Кин у књизи: Наказа Фергусон и туча са Шмајхелом!

Рој Кин је један од најуспешнијих капитена у историји Манчестер јунајтеда. Ирски везиста је са "црвеним ђаволима" освојио седам титула Премијер лиге, четири ФА купа и Лигу шампиона, али се није у најбољим односима растао од клуба. Тачније, од Алекса Фергусона.

У својој књизи "Друго полувреме", Кин је детаљно описао како је текао разговор са легендарним тренером 2005. године, после којег је прешао у Селтик.

Разлози због којих је клуб решио да га пусти били су јавно критиковање појединих саиграча и свађа са тадашњим помоћним тренером Карлосом Кеирошом.

"Питао сам Фергусона да ли бих могао да играм за неки други клуб. Одговорио је: Да можеш, пошто ионако раскидамо твој уговор", присетио се Кин и наставио:

"Да, и ја мислим да смо дошли до краја. Одох... Рекао сам, а заправо сам помислио: 'Фуцкинг прицк' (ј****а наказа)".

Кин је, такође, открио да се током припремне турнеје у Азији, 1998. године, потукао са данским голманом Петером Шмајхелом.

"Доста ми те је, време је да решимо ствари, рекао је, а ја сам се сложио. Дошло је туче која је трајала десетак минута... Петер је крупан момак".

Пргави Ирац је додао да је у све то био умешан и алкохол, због чега су јутро касније није најбоље сећао шта се заправо догодило.

"Пробудио сам се и видео да су ми шаке отечене, а један прст искривљен. У међувремену ме је Ники Бат подсетио шта се догодило. Он је, заправио, био судија током туче. Касније је била конференција за медије на коју је Петер морао да иде са наочарима за сунце пошто му је једно око било модро", препричао је Кин.

Коментари / 0

Оставите коментар