Човек гол - ЦР7!

Спектакуларни Кристијано Роналдо постигао је против Атлетик Билбаа (5:0) хет-трик, трећи у последња четири меча, и изједначио се на врху 'вечне' листе.

Фудбал 06.10.2014 | 23:00
Човек гол - ЦР7!

Најбољи играч света и Реал Мадрида се тако изједначио са легендама Алфредом ди Стефано (Реал) и Телмом Зараом (Барселона), који су у 22 наврата постигли по три гола.

Португалцу је то био укупно 17. гол у сезони (13. у Примери), иако је октобар тек почео, а само су Барселона (19) и Валенсија (17) постигле више голова од њега самог!

Примера ради, компелтна екипа Севиље постигла је у седам кола исто голова колико и Кристијано, док је градски ривал Атлетико Мадрид постигао један мање. Да резимирамо, надреални Португалац постигао је више голова него 14 тимова у шпанском шампионату.

Некадашњи играч Спортинга и Манчестер Јунајтеда близу је цифре од 200. поготка у Примери, уз 50 асистенција, иако је само пет година на Пиринејском полуострву, а да би стигао Телма Зару потребно му је да још шесдесетак пута затресе мрежу противничких тимова. Зара је био прецизан 251 пут, али ће га први дефитнивно престичи Лионел Меси, који је голом против Раја стигао до 249. гола.

Екипа са Сантијаго Бернабеуа је остварила четврти узастопни тријумф у низу, па је после седам кола на петом месту на табели, са четири бода мање од водеће Барселоне.

Тренер 'Краљевског клуба' Карло Анчелоти уверен је да ће Роналдо освојити 'Златну лопту' и за 2014. годину.

"Мислим да ту нема никакве дилеме. Кристијано ће освојити Златну лопту и ове године. Да се ја питам, укинуо бих опкладе на његову победу", изричит је био Анчелоти.

Он је затим похвалио игру и осталих чланова навалног реда.

"Сва три наша нападача су била феноменална против Билбаа. Кристијано и Карим су постигли голове, али је и Гарет Бејл био сјајан. Асистирао је и радио вредно и јако свих деведесет минута како би помогао тиму. То је и есенција свега – заједништво", додао је Анчелоти, "И везни ред је био одличан. Њих тројица функционишу добро и са лоптом и без ње, а Бејл се труди да им помогне готово увек. Онда Хамес иде мало више улево... У сваком случају, напредују сваким даном и жељни су да уче".

После двонедељне репрезентативне паузе, Реал очекује гостовање Левантеу.

Коментари / 0

Оставите коментар