Ко управља МУП-ом?

Првобитно сам у станици требао потписати извјештај о почињеном прекршају, али таман када сам требао ставити свој потпис, службенику који ме је обрађивао је зазвонио телефон.

Република Српска 06.10.2014 | 21:25
Ко управља МУП-ом?

Након јако кратког разговора спустио је слушалицу и рекао: "Јебига, сад све морамо испочетка." На моје питање шта то морамо испочетка, рекао ми је да је Будо Станковић звао некога и да су добили наређење да се почињени прекршај оквалификује као кривично дјело – прича један од активиста Слободне РепубликеОкружно тужилаштво Бањалука обуставило је истрагу против Николе Дроњка и још тројице активиста удружења грађана Слободна Република због исписивања графита „Пакао је празан, ђаволи су овдје“ на згради СНСД-а у Лакташима.

У образложењу одлуке, тужилац је навео да је полиција из Лакташа начинила грешку јер је Окружном тужилаштву упутила извјештај о почињеном кривичном дјелу "оштећење туђе ствари", иако је у питању прекршај, те је навео да исписивањем графита на згради у власништву СНСД-а Лакташи није почињено наведено кривично дјело, „јер сам објекат није претрпио штету, те се исти може користити као и у првобитном стању“.

Навео је још и то да се парола "Пакао је празан, ђаволи су овде" не може тумачити као кривично дјело, јер Кривични закон не познаје "увреду" као кривично дјело.Мирко Комљеновић, један од активиста Слободне Републике, каже да није потпуно тачно да је полиција у Лакташима направила грешку. 


БУДО СТАНКОВИЋ "НАРЕДИО" КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ

-Наиме, ја сам у полицијској станици Лакташи првобитно требао потписати извјештај о почињеном прекршају, али таман када сам требао ставити свој потпис, службенику који ме је обрађивао је зазвонио телефон. Након јако кратког разговора спустио је слушалицу и рекао: "Јебига, сад све морамо испочетка."

На моје питање шта то морамо испочетка, рекао ми је да је Будо Станковић звао некога и да су добили наређење да се почињени прекршај оквалификује као кривично дјело. На то је службеник још и додао како он за својих 30 година службовања никада није видио да за исписивање графита иде извјештај о почињеном кривичном дјелу, каже Комљеновић.Оцјењује да се ту не ради о грешки полиције из Лакташа, него о покушају тајкуна блиском власти да уз помоћ послушника из институција система и злоупотребом истих тих институција „изгура своју 'правду' и свој 'закон'", појашњава Комљеновић.

Четворица активиста Слободне Републике ухапшени су 20. августа у Трну код Лакташа због исписивања графита „Пакао је празан, ђаволи су овде“ на згради лакташког СНСД-а.Предсједник Извршног одбора СНСД Лакташи Будимир Станковић рекао је тада да писање поменутог графита „није израз демократије, већ вандализма и да представља подвалу грађанима Лакташа“. Станковић, иначе кум предсјендика РС Милорада Додика, истакао је да СНСД подржава слободу изражавања као основу демократије, али се ограђује од оваквог начина изражавања политичких ставова.Он, међутим, није прецизирао да ли под „слободом изражавања“ подразумијева сопствену „наредбу“ полицији да поднесе кривичну пријаву.

Извор: Истинито

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Василије

06.10.2014 11:15

То је та наша земља,бољи ентитет,у коме царује безакоње,у коме закон кроје кумови бајини и тајкуни који опељешише ову земљу сиромашних и огладњелих!О слободи изражавања да не говорим,последњи напади на портале то су најјасније осликали,а и ја,најзад дошао памети и кајем се коме сам давао свој глас на ранијим изборима.Не дирајте нам омладину,она се бори за свој о(п)станак у земљи коју су стварали њихови очеви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

06.10.2014 11:25

БУДАЛЕ СУ ТО, АКТИВИСТИ У ПОКУСАЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛ

06.10.2014 11:28

Ово је све одвратно...згадили су зивот на овим просторима. ПРОМЈЕНЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приватизација државе

06.10.2014 12:03

Тако се то дешава када се приватизира држава и када политички функционер постане моћнији од друштва и државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсто

06.10.2014 12:40

за ''Приватизацвија државе''. Срби не кажи ''ПРИВАТИЗИРА'' него ПРИВТИЗУЈЕ. Јасно је кос и шта си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

06.10.2014 13:16

Не схватам какви сте ви људи стално олајавате једни друге сто нема везе са зивотом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој народе

06.10.2014 13:22

Моје драге комсије срби..ето видите да нису муслимани за све криви..каква вам је власт сами цете себе побити...не зелим тиме ниста лосе да казем,али цитајуци вијести које су свакодневно ту,не знам ста друго реци..ваљда и вама крене на боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Вук

06.10.2014 13:24

Страсно је посматрати колико се пазње у медијима поклања овом не писменом децку који зели да буде битан својим недолицним понасањем,,,нико од вас не коментарисе има ли он право да нарусава тудју имовину,кретајуци се у касне сате улицама са јасном намјером...мене да се пита ја би такве одмах затворио 30 дана да слузе као примјер осталима...Дроњак-презиме све говори....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

06.10.2014 13:29

Није сам Буда лопов из Лакташа,нема већег лопова од Милоша Комљеновића.Има вилу,базен,властити спортски терен освијетљен,наравно за џабе, стан од преко 100 квадрата у центру БЛ,возни парк.Сам ради и има троје дјеце,недавно запослио кћерку чим је завршила.Па од чега? Народ нема ни за хљеба!Али има прику Милу Радишића,Баја му на славу долази и сви бајићи из СНСД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Крсту од приватизације државе

06.10.2014 13:40

Крсто 06.10.2014 14:40 Да Србин из Федерације БиХ, који узима ријечи које се овдје у Федерацији говоре. Мора тако када Додик неће да помогне да добијемо више права, већ нас сматра Бошњацима и Хрватима, као да и нисмо Срби, баш као и ти.Исти си ти ко и Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Крсту од приватизације државе

06.10.2014 13:43

Крсто 06.10.2014 14:40 Хвала Богу ове године се у Федерацији БиХ вратио СДС. Надамо се да ће СДС развити страначку инфраструктуру да се бори за права 100 хиљада Срба у Федерацији БиХ, а не ко Миле Додик и његови СНСД-овци да нас Србе из Федерације БиХ сматрају Бпшњацима и Хрватима или неки осталим, нечијим, а чијим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

06.10.2014 13:53

То Крсто србендо до Токиа,не дај да ти гурају руке у пуне дзепове

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Крсту од приватизације државе

06.10.2014 13:59

Крсто 06.10.2014 14:40 Додик обећаје Хрватима државу? Гдје ћемо ми, нас 100 хиљада Срба у Федерацији? Хоће ли нам Додик дати имања и куће и станове и државу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст Дроњак

06.10.2014 14:14

А овај сто се потписује као Горан Вук има долицно понасање када коментарисе неције презиме.То су оне јајаре које цекају да им неко створи правну дрзаву и пронадје посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.10.2014 15:13

Код ових мафијаша све може. Од када је испивање графита кривично дјело. Праве само будале од себе и навлаче бјес грађана. Уосталом момци нису ништа слагали. Само ме занима како би окарактерисали своја (не)дјела ако је ово кривично. Знаћемо убрзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

06.10.2014 15:44

У БЛ постоји графит који казе " Само 4 милиона људи има ту срецу да зиви у БиХ. Остали немају ту срецу али имају све остало". Промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

06.10.2014 19:14

ИЗДУВАЈ СЕ ГЛУПИ НАРОДЕ И У ПОНЕДЕЉАК НА ПОСАО-НА СТА ВИ ТРОСИТЕ ЕНЕРГИЈУ УЗИВАЈТЕ У ПАМЕТНИЈИМ СТВАРИМА ОД ПОЛИТИКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

06.10.2014 19:32

Због оваквих идиота у недељу изадји те на изборе и казните ову црвену банду. Не дозволи те да вас купе за врецу брасна или 50км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

06.10.2014 21:48

Ко год да управља, неће још дуго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

06.10.2014 22:17

"Горан Вук", овдје си само ти неписмен а никако не гдин Никола Дроњак. У неколико својих реченица, направио си масу, што граматичких што семантичких грешака да је то страшно. "Не писменом" се пише састављено. "Нико од вас не коментарише имали он право" треба рећи "Нико од вас не коментарише да ли он има право...". Тудја имовина се не "нарушава", тудја имовина се нпр "оштећује". Нарушава се нпр приватност. "Кретајући се улицом у касне сате са јасном намјером" на ово коментарможе бити само "ФУЈ". Није правилно рећи "ја би" него "ја бих". Твој коментар на крају тог твог пролива казује све о теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

07.10.2014 00:29

Када пишеш о нечијој неписмености, мораш знати да се ријеч неписмен пише заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

07.10.2014 07:18

Никола Дроњак је врло поштена особа која има исправан став, а и петљу да тај став изнесе! Од свих познатих особа из РС, њега највише цијеним. "Пакао је празан, дјаволи су овдје" све говори, објашњава сву нашу ситуацију. Да су остали становници бар приближно исправни као Никола Дроњак, живот у РС не би био пакао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

07.10.2014 14:57

О Дроњку никад нисам цуо несто лијепо,прави манипулант.Само гледа како да украде од дрзаве,ниста он није боље од ових на власти

ОДГОВОРИТЕ