Вехабије купују земљу од Срба

Према писању хрватских медија вођа вехабија у БиХ Билал Боснић закупио је десетак поседа у селу Босанска Бојна, где је већинско српско становништво.

 

Босна и Херцеговина 05.10.2014 | 19:35
Вехабије купују земљу од Срба

Подручје на самој граници са Хрватском је опустело после рата у бившој Југославији, а према речима локалног становништва које преноси вецерњи.хр, у последњих неколико месеци један од вођа вехабијске заједнице у БиХ, осумњичен за врбовање ратника за Исламску државу, купио је земљиште.

“Пришао ми је Билал Боснић и рекао да смо комшије… Зоран, који ради као полицајац у Приједору, продао му је своју кућу И земљу. Дао му је Боснић 2.000 евра капаре, а остатак од 15.000 евра требало је да му да оног дана када је ухапшен. Такође, купио је и 60.000 квадратних метара земље, а у селу Буковља је купио још 100.000”, навео је један од мештана, чије име вецерњи.хр није објавио.

Старица Даринка Дукић, која живи сама у селу, навела је да су током лета у село долазили “они са брадом”.
“Крчили су неке воћњаке, радили, а кад наиђеш, поздрављали. Причали су људи да су овде хтели да праве џамију, али нисам ишла доле у село да то видим”, навела је 75-годишња мештанка.

Градња џамије је заустављена непосредно пре Боснићевог хапшења, након интервенције полиције, које је, наводно, позвао један од Срба који је навео да су му вехабије рекле да је време да га обрежу, после преговора о продаји земље. Шала или не, свеједно, полиција је алармирана.

Како наводи хрватски портал, прошле године је један младић из села отишао у Сирију да се бори на страни Исламске државе, а преноси и речи његовог оца који је истакао да је љут на државу која није предузела ништа како би спречила одлазак људи из БиХ у “туђи рат”. Наводи се је 150 држављана БиХ у борбама на страни Исламске државе, као и да је 30 погинуло.

Обавештајне службе БиХ су у близини границе са Хрватском пронашле још једно упориште вехабија, село Стијена код Цазина, где је подигнут месџид, муслиманска богомоља без минарета, а мештани истичу да су ту виђали Боснића, као и људе са стране, из Словеније, Швајцарске… Новац за изградњу богомоље, као и за куповину земље, Боснићу је наводно стигао из Катра.

Извор:Б92

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Брцак,..

05.10.2014 14:36

Не, него Срби ПРОДАЈУ земљу вехабијама.. Новац НЕМА вјеру и нацију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

05.10.2014 14:40

Како их зауставити кад се потајно без насиља шире? Не само у Босни гдје има много муслимана, него иначе (Аустрија, Њемачка)??? Лако ћете их препознати = то су муслимани који имитирају арапе, а нормални муслимани то не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

05.10.2014 14:56

Нетреба кривити Билала и вехабије него ову багру сто му продају земљу,његово је да пита а проклети Срби трце за парама,зато и јесмо овдје гдје смо ,продали би Цасни Крст,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

05.10.2014 15:22

Ко данас јос купује земљу. Нико зив. А у Приједору не мозес продати 1000 м2 јер нико не купује, сви продају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

05.10.2014 16:05

Они су посли да ратују против терористе Башара. Курди су били терористи, па је и Басар био терорист па кад су вехабије ратовали против њих онда је било у реду, а ста се сада дешава Басар ваља Курдистана ваљају и сви пријашњи терористи ваљају само ови сада неваљају. Како може запад да сарадјује са терористима? Али ови са БН-а мало расправљају кад Срби иду у Украјини па ратују. Ста су они? Пун ми је он ових новинара који лупају без везе и ове јебене политике која завадила народ а нису у стању да направе које радно мијесто па да се дјеца имају запослити па не би ишли у рат да би зарадили за хљеб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мд

05.10.2014 17:26

Не знам што се узбуђујеш што Срби протјерани из Хрватске продају имања вехабијама.Хрватска није показалани минимум воље да се Срби врате на своја имања,према томе потпуно подржавам сваког Србина који прода своје имање вехабијама у Хрватској, јер ако нема нормалног живота, шта треба чекати. Уосталом, будала живи гдје је рођен а паметан гдје му је добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

05.10.2014 17:26

Људи вехабија има у СВЕ И ЈЕДНОЈ ЗЕМЉИ ЕУ има их висе него у БиХ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

05.10.2014 17:26

Хрвати протјерали Србе, а добили вехабије за комшије. Нека су Срби продали ионако им нема живота на граници са Хрватском ни у Хрватској. Нека се мало Хрвати боре са вехабијама, доста су Срби гинули заустављајући продор ислама ка Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

05.10.2014 17:47

Нису криви Срби сто продају имовину крива је власт сто их је натјерала на тај потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конан

05.10.2014 18:06

Битно је да Срби не продају земљу у Републици Српској, Федерација свакако постаје Азија у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

05.10.2014 18:23

Продаце Дебели све па и БЛ вехабијама само онима у БЛ и Крајини то нема нико да јави! А за устасе ми је бас драго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре Мд

05.10.2014 18:45

Сад Срби продају у Хрватској и не боре се да се врате и кад се врате ћуте мозес да радис са њих ста хоцес,ми смо такви само бјези од свога али докле да бјезимо,нама је свагдје боље него на свом огњишту ,зато и јесмо досли до истребљења само продај своје и бјези,није то ид сад од увијек је било тако зато нас нико и не воли,цовјек мора да се бори за своје а не као ми,сто казе Бора цорба нама је тудје говно увијек мање смрдјело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

05.10.2014 19:58

Реците ми како сад да вјерујемо у српску полицију па тај це зоран приједорски полицајац сутра продати и нас јер га интересује само новац а приједор га примио као избјеглицу дао му плату и посао. Интересујеме наредних дана како це реаговати његови претпостављени као и муп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

05.10.2014 23:15

Има право свако да купује шта је на продају И ко има новац нек купује ко нема нек продаје, преживљавају људи на неки начин

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

06.10.2014 06:04

Па нису вехабије криве што им Срби продају земљу у тим забитим селима. Не знам какви само лудаци И желе да живе по тим селендрама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

06.10.2014 07:28

Ове треба вратити одакле су досли, сви ми тезимо Европи И бољем зивоту, а ови муслимани нас врацају уназад, њима узори муслиманске земље! А ови хиљаду година заостају за западом! Ови наси муслимани се разликују од вехабија, једу свињетину њих 80посто, исто толико их пије, не вјерујем да би И један окацио бомбу на себе, па исао недузне цивиле убијати, ја њих не могу да разумијем сто им не забране повратак у бих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реала

06.10.2014 14:29

Све су то људи који су прије зивјели по оним селендрама и забитима гдје нормалан не би. И сад кад су осјетили град немозес их пуском истјерат. Среца па има и таквих сто хоце то да купе. Реално 80% сељохана неце висе на село сви сад градјани. То је то кад брдјани постану градјани сваста сам видио.

ОДГОВОРИТЕ