Требињем шетају наоружане групе

Бившем серетару требињског СНСД-а, а однедавно члану ПДП-а, Рајки Андрић запаљен је аутомобил. Градоначелник Требиња и предсједник Градског одбора ПДП-а, Славко Вучуревић, паљање аутомобила Рајке Андрић довео је у директну везу са њеним преласком у ту странку, те тврди да ЦЈБ Требиње и Тужилаштво раде само у интересу владајуће странке.

Република Српска 04.10.2014 | 17:58
Требињем шетају наоружане групе

“Паљење аутомобила Рајке Андрић доводим у директну везу са њеним преласком у ПДП. Она није била члан СДС-а, него је била члан и секретар седам година СНСД-а у Требињу. Зашто се то прије није десило? Тражим од Тужилаштва и од ЦЈБ Требиње да утврде појединости, да објаве и процесуирају оне који су то урадили. Очито је да је СНСД-е кренуо са кампањом физичке пријетње и то је јасно сваком грађанину. Жена је у шоку, позвао је да дође, али је потпуно разумијем зашто је страх изаћи из куће”, рекао је Вучуревић.

Према његовим ријечима по Требињу већ десет дана круже наоружане особе, које пријете активистима странака који се отворено противе политици СНСД, да се у школама пријети дјеци чији су родитељи активни чланови партија које припадају Савезу за промјене, а да сво то вријеме полиција чува билборде. Градоначелник тврди да су Тужилаштво и ЦЈБ Требиње стављени на страну политички опције предвођене СНСД-еом.

“Да су Владислав Владичић и Лука Петровић процесуирани онако као то налаже закон  и морал не би се десило да нам се улицама Требиња шетају наоружана групе и да се пале аутомобили онима који се не слажу са политиком СНСД-а. Међутим, пошто они као прваци и имају заштиту великог Баје из Лакташа онда очито је да је све дозвољено у овој предизборној кампањи, па и паљење и застрашивиње људи и чување билборда од стране полиције. Ово је заиста вандалски, злочиначки подухват који се мјери са тим колико ће људи из страха сутра изаћи или не изаћи на изборе или колико данас људи због страха зато што не мисли као СНСД могу ходати улицама Требиња”, додао је Вучуревић.
 
Због посљедњих дешавања Град Требиње упутио је Отворено писмо на адресе Тужилаштва и ЦЈБ Требиње, а ових дана биће одржана ванредна Скупштина Града на којој ће се покушати пронаћи начин заштите свих грађана Требиња.  

“Као градоначелник донио сам одллуку да послије изјашњења и једних и других, сазовем ванредну сједницу Скупштине града Требиња и да размотримо питање могућности нових безбједоносних структура који ће омогућити заштиту имовине и грађана Требиња. Ја не могу дозволити да се неко због политичког неистомишљеништва данас боји да изађе из куће и да буде изложен томе да ће му бити запаљен ауто и да ће му дијете бити претучено у школи. И тога има. Јутрос су ми активисти ПДП-а рекли да им се дјеци пријети и да се представљају као активисти СНСД-а”, нагласио је Вучревић.

Поводом изјава Славка Вучуревића контактирали смо и предсједника ГО СНСД-а Требиње Луку Петровића, који нам је у телефонском разговору рекао да се ова странка неће оглашавати. Међутим, недуго затим СНСД је сазвао конференцију, али само за предстванике привилегованих медија, којима је допуштено да у јавност изнесу само оно што им се издиктира.

На другој страни, ЦЈБ Требиње се огласио саопштењем за јавност у којем тврде да је градоначленик Требиња изнио низ дезиформација.

(БН ТВ)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

крсто

04.10.2014 16:22

Све су управу Вуцуревицу. Долазе полицајци из околних мјесте и цувају билборде на којима је додикова слика и слика зељке. А нацелник носовиц испија кафе са Порфиријем да би се преко њега улизао владики григорију и владајуцој странци снсд. Надам се да це нова власт смјенити овај неструцни и неписмени кадар у ЦЈБ требиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко Вокиц

04.10.2014 16:25

Па ово је за неповјероват....ево ста се ради да иде Србин на Србина.....Смрад из Лактаса све це уцинит само да остане на влсти али неце му то поц за руком овај пут цека њега Фоца,Туњице или неки други казамат сто му од срца зелим наравно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

зокс

04.10.2014 16:41

Пуно негативан лик овај Вуцуревиц, срамота за Требиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

04.10.2014 16:54

Све сто је до сада рекао Вуцуревиц апсолутно је управу. Срамота је да је на целу Цјб Требиње један цовјек као сто је Носовиц. Цовјек је заврсио пољупривредни факултет и он са полицијом нема везе никакве. А јос на све то сам цула да спроводи мобинг над радницима цјб. Ста оцекивати од неписменог кадра који није отисао даље од љубиња и требиња. У бања луку оде само кад има неки састанак и тада несмије свратити нигдје да кафу попије. Ста оцекивати од таквих људи? Ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оструга

04.10.2014 17:28

Па шта сте друго очекивали од њих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Ронхил

04.10.2014 17:56

Или моја побједа на изборима или цете добити рат,незвао се ја миле ДЕБЕЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

вуциц

04.10.2014 18:45

Нека је ударио Вуцуревиц на великог Бају. Срамота да Србе води цовјек таквог морала и таквог силедзије као ста је Баја. Свака цаст Вуцуревицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

04.10.2014 18:53

ХДЗ БИХ , СДА , СНСД уз СДП БиХ треба под хитно ставити ад ацта, и прогласити злоцинацким организацијама , јер сви нормални у ДБ , РС , Ф.БиХ и уопсте у БиХ се пласе ста це бити након 12.10. ! Да се разумијемо ни остале странке нису много боље , али назалост , бирамо мање зло ! И да , нека козаци надју вехабије и радикалне католике па нека се побију медјусобно , а обицног малог цовјека нека пусте на миру !

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговуна

04.10.2014 18:55

Ово је срамота за Херцеговину и цитаву Српску,докле висе страховлада, ста раде ти дротови, мисле да це испијањем кафе сацувати своје фотеље! Драги Срби ако не скинемо 12 ову црвену банду тотално смо упропастили будуцност насе дјеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

04.10.2014 18:58

Црвени су инфицирали народ,сад хоце и крв да пролијевају.Мало им сто су покрали,сад хоце крв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗУБАЋКИ БАТАЉОН

04.10.2014 19:01

НЕ ТРЕБАЈУ ТИ БРАТЕ ОНИ КО0ЈИ СУ БИЛИ У ХН И ОНИ КОЈИ СУ ЂЕДОВЕ ПО БОБАНИМА ОСТАВЉАЛИ ДОК СЕ СРПСКА КРВ ЛИЛА А ТЕБЕ БОГ НА ПОМОЧ ВОЛИМО ТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

04.10.2014 19:01

Дебели-бискуп електрицар Дурак-полиција са цетницима то је легло криминала у Херцеговини.Преко њих се дилује дрога,краде земља и имовина,краде се струја,тјерају су млади људи.Досли смо до тога да је Херцеговина постала друга Сицилија,само се надам да се неце десити као у Италији гдје сјеверни дио Италије хоце да се одвоје због криминала и Папе од јузног дјела.Вуцуревиц и Небојса треба сад да се уједине и да нападну ове ратне профитере.Вуцуревиц је способан да то уради а Небојса треба да направи компромис и да их ударе заједно.Не смије се дозволити никако да Додик удје у власт.Тај треба да иде у Затвор а не у Владу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

04.10.2014 19:11

Промјене долазе! Људи, уједините се и одаберите најбоље за ову нашу Републику Српску. Оно што до тад можемо сви заједно јесте да пружимо отпор Додику и СНСД-у у његовој јазбини, такозваном 'јавном сервису РС', РТРС-у, тако што ћемо га побједити на 'анкети' коју су направили његови потрчци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

04.10.2014 19:25

Па Вуцуревицу то су твоји људи запалили ауто,па си сад насо разлог да блатис другу дтрану,све ти дзаба изгубицес у требињу ти си ругло овог града фукаро једна безобразна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порука требињцима

04.10.2014 20:01

Ма и Вуцуревиц претјерује у неким стварима

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

04.10.2014 20:12

Дајте молим вас постујем васу тв,али овог болесника молим вас не пустајте да за вас казе и једну ријец. Он вам сигурно скрнави васу тв и портал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

04.10.2014 20:19

Јасно је ко дан да су МУП, РТРС итд. у слузби криминалног резима! Давно сам помислио, добро је док не туку, а сад не само да туку него пале, застрасују. САМО ПРОМЈЕНЕ И ПРОЦЕСУИРАЊЕ КРИМИНАЛАЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е да

04.10.2014 20:20

ПОСЛЕДЊИ СЛАВКОВ ДЗОКЕР ИЗ РУКАВА УЗАЛУД ГУБИ ОВАЈ ПУТ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо поповиц

04.10.2014 21:07

Да то није Додина полиција која је мене казнила 200км зато сто сам их вриједјао јер су рекетирали народ ТБ и Билеце (1300 у ТБ и 370 у Билеци)пријава. Казна за свјетла и појас цисти рекет по закону кес лова Додику и његовим помагацима. Доста је било.Боље гроб него роб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

довла

04.10.2014 21:30

Градонацелнице уз тебе је Херцеговина,само напријед до побједе,а ове јајаре це у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

04.10.2014 21:36

Назалост,ово је страсно и увијек ми је на памети она Месицева изјава.Рат на прпстору бивсе YУ се неце заврсити док се не заврси Српско_-_Српски рат.Дрга БРАЦО памет у главу и недозволимо непријатељима да нам се исмијавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

04.10.2014 21:37

Лаксе је бити мудар другима него самоме себи/Францоис Де Ла Роцхефоуцаулд. За ПОЈЕДУ СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

есо

05.10.2014 00:00

Ако вам није доста да вас Додик пљачка оставите га још 8 година. Ваљда ће те се освјестит једног дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан...

05.10.2014 03:01

Халло,људи,оладите мало,приведите ову кампању и заврсите изборе(гласање )као нормалан свијет,цему овакав ријецник,какву ми воду пијемо ,храну једемо ,гдје ми то зивимо, када смо овакви,...ми смо најбезобразнији народ на земаској кугли само за себе,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар Лазар

05.10.2014 05:24

Нисам за насиље, ал треба видјети ста урадити с предсједником ПДП, о оној пилани близу котор вароса, гдје он то зарадио јел на оној крадји српских сума! Стоп пљацки српске ја бих све такве у затвор!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

05.10.2014 06:51

Е па господо драга папир и оловка и писите имена и презимена.Милосевиц је слао полицију на народ али је полиција била паметна и придрузила се народу.Полиција која ради за интересе једне странке и полиција која би сутра тукла свој народ само да би ти остали на власти није народна полиција.Све то треба послије на улицу и не дати им могуцност запосљавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стевица

05.10.2014 06:55

Дјте људи ,није ваљда да подржавате овакве опозиционаре.Овај Вучуревић је експерт за изазивање панике и мржње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧИКАН

05.10.2014 08:18

Немојте лакташенка звати Баја то је он сам себи дао надимак . Њему боље стоји надимак КОПРОФАГ,или народски речено говноједац!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

05.10.2014 08:52

А у Београдском Куриру велики наслов "спријечити Вучуревића да успостави паравојну формацију и распарча Републику Српску" наравно теxт пренијет из ртрс (намјерно пишем малим). Шта рећи, осим да болесници црвени и њихове слуге купују медије у Србији какав је и Б92 . Ништа им неће помоћи јер народ Републике Српске зна истину и не може им помоћи нико. Народе на гласање уздигнутог чела, понесите своје оловке да црвене кмере упутимо у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

05.10.2014 10:16

А шта ради тужилаштво у Требињу? И ко је главни тужилац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зубачки батаљон

05.10.2014 10:33

У праву си градоначелник се окружио човјеком који је за вријеме рата побјегао у Х.НОВИ и продавао парфеме а данас препродаје текстил из Кисељака и чучи уз њега на конференцији за штампу и не проговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

05.10.2014 10:36

Има ли неко из Требиња да нам каже зашто се појединци баве послом који треба да ради тужилаштво? Зашто тушилаштво у Требињу ћути?

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

05.10.2014 11:39

Тузиластво цути зато сто је корумпирано и зато сто је под директним утицајем СНСД-а. И Тузиластво и Суд БиХ на цијем је целу Тегелтија који је партнер Милорада Додика и МУП РС и Сипа . Све је то под директном командом Додика. Зато га само народ и револуција мозе скинути са власти и он се спремио за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђорђе

05.10.2014 14:34

Ово је јасно ко дан,хоће јеврејско- амерички агент Додик да завади Србе.Само како ће Русима положити рачун кад схвате а реко би да већ јесу да ради за Американце.Који лицемјер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

05.10.2014 14:57

Ово је једини цовек у Републици Српској који се зна Баји супроставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свашта

05.10.2014 16:13

Ех шта нам раде зликовци. Завадили комшије са комшијом, пријатеље, кумове, покрали све што се могло покрасти, ниште све редом. Сада су кобајаги добротвори, па дијеле некакве пакете, хм пред изборе. ЗАТО НАРОДЕ ПАМЕТ У ГЛАВУ ИЗАДЈИТЕ НА ИЗБОРЕ И РЕЦИТЕ ТОЈ БАГРИ ДА ЈЕ ДОСТА ЊИХОВЕ ВЛАДАВИНЕ, ПРИМИТЕ ВИ СВЕ ШТО ВАМ СЕ ДА, АЛИ ЗНАЈТЕ ДО СТЕ САД ДОБИЛИ, И ОБИЋИЋЕ ВАС ОПЕТ КАД БУДУ ИЗБОРИ. ЗАТО РЕЦИТЕ БАГРИ НЕ. ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА ОДУ СА ВЛАСТИ ДА ПОКУШАМО СА НОВОМ СНАГОМ У НОВЕ ПОБЈЕДЕ. НАПРЕД СДС И ТАДИЋ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пеја

05.10.2014 18:01

СДС МОРА ПОБЈЕДИТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

05.10.2014 19:03

Не видим никакву разлику измедју Додика и Вучуревића, осим што је Додик предсједник много веће територије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ретардињо

05.10.2014 19:24

Велики поздрав за дебила којег је полиција казнила за појас и свјетла.Па јел ти морону сматрас да је нормално крсити закон?Па да, ако твоји додју на власт онда се неце плацати казне за појас и свјетла, а сав новац од вец наплацених казни це бити утросен за мир на свијету, лијек за сиду и истину о Атлантиди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миљана косовиц

06.10.2014 08:01

Вуцуревиц је примитивац,зивим у Требињу и знам неке који су гласали за њега којима је сад зао због тога.Прије него сто гласате погледајте његов предизборни наступ у Требињу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВАН

06.10.2014 11:23

ЗНА ЛИ НЕКО ВЕЦУ БУДАЛУ ОД ГОСПОДИНА ВУЦУРЕВИЦА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

06.10.2014 16:46

А комад будалееее!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралац

06.10.2014 17:44

Битно да је Славко овој прелетачици дао посао, а гдје су му страначки незапослени симпатизери? Они могу чекати? За кога гласати? За оног од зла оца или за оног од још горе мајке? Туга.

ОДГОВОРИТЕ