Станковићу инспекција забранила градњу

Републичка урбанистичко-грађевинска инспекција је извршила контролу на локалитету објекта старе зграде Радио-станице Бањалука, а касније Радија Републике Српске, на којем увелико трају радови на изградњи објеката који су у власништву Слободана Станковића, односно његове компаније „Интегра инжењеринг“.

Република Српска 03.10.2014 | 16:04
Станковићу инспекција забранила градњу

Међутим, како нам је потврђено у инспекцији, Станковићу је забрањена даља изградња јер није добио ни одобрење за рушење већ постојећих ни одобрење за изградњу нових објеката на поменутој парцели.

Обиласком предметне локације, на којој су грађевински радови поодавно започели, урбанистичко-грађевинска инспекција је утврдила да је извршено рушење објекта старог радија Бањалука и да је на том мјесту урађен подложни бетон. Осим тога, порушена су и два стара, помоћна објекта и започета изградња нових, за шта нису постојале дозволе, утврдила је инспекција.

На основу утврђених неправилности инспекција је рјешењем забранила даљу изградњу предметних објеката, а инвеститору је остављен рок од неколико дана да градилиште обезбједи и припреми за прекид радова. Такође је изречена и казна од 8.000 КМ за правно лице, те 800 КМ за одговорно лице у правном лицу.

Власник „Интегра инжењеринга“, Слободан Станковић, није се јављао на телефон, па нисмо могли да добијемо његов коментар у вези са забраном даљег грађења.

Та компанија је, када је уклањање објеката већ почело, ангажовала стручно лице, тзв.статичара, који је утврдио неопходност уклањања. Из Републичког завода за заштиту културно-историјског наслијеђа је још раније саопштено да се никакве измјене грађевина и амбијенталне цјелине у главној бањалучкој улици не могу изводити без њихове сагласности на пројектну документацију и прописаних мјера заштите, те да они
нису дали сагласност за изградњу тог објекта.

Незванично, Станковић планира да поменутој парцели гради луксузни хотел, а стара зграда Радија Републике Српске, као и управна зграда те медијске куће су му припали прије неколико година по основу компензације за изградњу новог РТВ дома.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

БОА

03.10.2014 14:09

Па зар треба било какав коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наивац

03.10.2014 14:12

Забрана градње,још један од предизборних трикова,послије избора уследиће жалба и, наравно,наставак градње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Грујс

03.10.2014 14:13

Још један пропали предизборни трик Додика и његових црвених кмера. Забрани до избора а после настави пуном паром. Он мисли да су Срби сисали држалицу од метле и да нису провалили његове јевтине трикове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шојић

03.10.2014 14:18

Има ли неко други да би градио на овом мјесту.Ако нема пустите човјека нека гради, неће са собом у гроб понијети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

03.10.2014 14:39

Као бањалуцанина ме је срамота овог јер овакви објекти се у свијету могу само реновирати а нипосто русити,али на балкану мозе све,страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРКО

03.10.2014 16:07

СТА ЦЕ МЕНИ ПАПИРИ ЈА САМ КУМ СВИМА И МОГУ ДА РАДИМ СТА ХОЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

поповиц

03.10.2014 16:08

Гледано у којој су фази радови много се касни са забраном. Смјенити све инспекторе и сефа наравно и подици тузбу ради неблаговремене реакције на градњу. Кадија те тузи кадија те суди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

03.10.2014 16:15

Има ли и једна атрактивна локација коју не гради Станковиц. Цовјек је јаци од СТРАБАКА, али само да су плате редовне и велике као у СТРАБАКУ. Пар породица узело цијелу Републику Српску. Сад имају и резисера Кустурицу па могу наставити снимати КУМ 4,5,6,итд.итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

03.10.2014 16:38

Па хоће ли ко паметан помислити да је то стварно истина да инспекција ради против Станковића. То је само предизборни трик, градјани не заваравајте се, него изадјите на изборе и реците црвеним да не могу више ово радити. Избришимо их оловком са политичке сцене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукелиц

03.10.2014 16:51

Који су то сератори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеси ли мислио на гдина Милана Вукелића? Наравно да јеси!

03.10.2014 20:12

Препали се инспектори промјена. Многи ти градјевински инспектори морају кривично одговарати!

ОДГОВОРИТЕ