Путин не мари за санкције Запада

Руски председник Владимир Путин одбацио је наводе да Русија има негативне ефекте због санкција Запада.

Свијет 03.10.2014 | 07:42
Путин не мари за санкције Запада

Он је истакао да ће санкције само "охрабрити Русију" да изгради тешње везе с Кином, Индијом и земљама Латинске Америке.

Говорећи на инвестиционом форуму "Русија зове", Путин је описао санкције Запада као "потпуну глупост" која је само погодила бизнис Запада и понудио могућност неким другим земљама да уђу на руско тржиште, пренела је агенција АП.

"Ограничења, тзв. санкције, наравно, су потпуна глупост влада које ограничавају њихов бизнис, отежавају њихов рад, смањују конкурентност и одричу се свога места на таквом обећавајућем тржишту као што је руско", рекао је Путин, додаје Итар Тас.

Путин је навео да су санкције, које су Русији увеле САД, Европска унија и друге земље због улоге Москве у украјинској кризи, кршење основних принципа Светске трговинске организације (СТО) и наношење трајне штете глобалној економији.

"Остајемо мирни због тога. Штета је по основне принципе СТО, светску економију, тржишну економију и конкуренција бизниса се крши као и поверење у међународне финансијске институције, а резервна валута - долара и евра -.се подрива", наводи Путин.

Он је додао да ће такве акције нанети дугорочне штете које се не виде на први поглед, целој светској економији.

"Желео бих да се надам да ћемо превазићи овај период и доћи до стабилног тренда светског економског развоја, а Русија ће сигурно допринети томе", рекао је руски председник на Форуму у Москви.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лавров

03.10.2014 06:07

Не мари он,али знају грађани Русије како живе,док Путин даје велике паре за разводе и младе жене.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

03.10.2014 06:09

Може му се, Русија може да живи и без сарадње са Западом. Нормално, боље је кад постоји међународна сарадња. Како је лијепо бити слободан и независан од других. За нас је то утопија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

03.10.2014 08:19

Немам ниста против руског народа, али Путин је по мени веома лос дрзавник... Засто? Зато!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја_Путин

03.10.2014 09:02

Сто би марио или бојао се санкција запада када је цовјек у добрим односима са великим Бајом :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

03.10.2014 11:39

Ако ЕУ мозе без русије засто не уведе санкције нафтној и гасној индустрији или једноставно ударе авијацијом као по Србији,Ираку,Либији те све њихове природне ресурсе подјеле измедју својих корпорација...Уводити санкције неком ко контролисе петину нафтних и гасних резерви на свјету је идијотлук.У свој овој игри најебаце ситна боранија типа Цеха,Словака,Пољака,Румуна,Бугара ,Срба,Мадјара,Хрвата...док це по обицају Свабе,Французи,Холандјани,Италија... покупити кајмак.Гдје се коњи играју магарци мртви падају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип В.СЕРБИЈА

03.10.2014 11:41

Поздрав Г ПРЕДСЕДНИКУ РУСИЈЕ НАСЕ САВЕЗНЕ БРАЦЕ И УЈЕДИНИТЕЉ СВИ СЛАВЕНСКИХ НАРОДА СРПСКОГ БАЛКАНА Г ПУТИН ЗНА ДА ОДРАДИ ЛЕКЦИЈУ ЗАПАДУ ТАКО СТОВИСЕ ЗАПАД ОСЕТИ САНКЦИЈЕ НЕГО РУСИЈА МНОГИСУ БИЛИ ПРОТИВ САКЦИЈА РУСИЈИ ЈЕР ЗНАЈУ ДА САКЦИЈЕ ВИСЕ ПОГАДАЈУ САМУ ЕВРОПСКУ УНИЈУ ЗАТО НАЈ ЈАЦИ ИНЕПОБЕДИВИ УОПСТЕ НЕМАРИ ЗА СКЦИЈАМА ЈЕРИХ УОПСТЕ ИНЕОСЕЦА БРАТСКА РУСИЈА КАДЈЕ ХВАЛА БОГУ НАЈ ПАМЕТНИЈИ ИНЕ ПОДЛЕЗЕ УЗЕНАМА САМО ПОЗЕЉИ РУСКОСРПСКОГ НАРОДА .ОН ХВАЛА БОГУ МОЗЕ БЕЗ ЗАПАДА АЛИ ЗАПАД НЕМОЗЕ БЕЗ РУСИЈЕ ЗАТСТЈЕ РУСИЈА СВЕТСКА СИЛА НАЈ МОЦНИЈА СА НАМА В.СРБИЈОМ ЗИВЕО НАЈ ЈАЦИ ВЛАДИМИР ПУТИН ИДОБРОНАМ ДОСО БРАТЕ СРБИНЕ НЕПОБЕДИВИ САМО ТАКО БОГТЕ ПОЗИВИЈО ВЕЦНО СРБИЈА И РУСИЈА НЕТРЕБАНАМ УНИЈА ДОСВИДЈЕЊЕ РУСКОСРПСКИ ЈУНАЦЕ ДОБРО НАМ ДОСАО ПРЕДСЕДНИЦЕ ТРИСТА МИЛИЈОНСКИХ СРБА БОЗЕ ДАЈ ДАНАС БУДЕ ТРИПУТА ЈОС ВИСЕ ДА ОЦИСТИМО ИСТОК ОД ПОНТИЈОПИЛАТОВИХ ЗАРЕПАКА ПОЗДРАВ ЗИВЕО СССР УСПЕЛИСМО НАСТАВЉАМО БРАЦО РУСИВ.Г.П......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.10.2014 14:00

Цијела ЕУ трпи санкције па чак и најјачи. Француска је пред колапсом а Њемачка полако посустаје. Што се тиче гаса и осталог Путин то ради систематски и чека прилику када им буде најтеже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханс Петер

03.10.2014 15:48

Само неписмен цовјек мозе да повјерује у прицу да Русија трпи висе од ЕУ ове санкције. Ево конкретно Аустрија земља у којој зивим трпи милионске стете, увела је скрацено радно вријеме ,своје резерве гаса присиљена од ЕУ да даје другим цланицама, извоз воца је комплетно пао итд . А аустријанци су убиједјени да Путин само цека погодан тренутак да затвори небо за авионе земаља ЕУ и САД и то це да уздрма и онако тотално лосе стојеце авиокомпаније које запосљавају много радника

ОДГОВОРИТЕ