ЛЕ: Преглед мечева од 19 часова

У првом мечу 2. кола Лиге Европе, московски Динамо је савладао холандски ПСВ са 1:0 голом Жиркова у 93. минуту, док је Евертон ремизирао 1:1 на гостовању Краснодару. Ријека је против Севиље преокренула и затим ремизирала са 2:2, док је Легија Мирослава Радовића славила на гостовању Трабзону са 1:0.

Фудбал 02.10.2014 | 22:15
ЛЕ: Преглед мечева од 19 часова

Група Е: Московски Динамо опет славио

Динамо је у првом колу поразио Панатинаикос на гостовању са 2:1, а иако је деловало да ће ремизирати са ПСВ-ом на домаћем терену, Жирков је у 93. минуту закуцао лопту у мрежу после корнера и гужве у шеснаестерцу.

У другом мечу у оквиру групе Е, Ешторил је дочекао Панатинаикос у 21.05.

Група Г: Ману јунак Ротердама, Ријека испустила победу

Фејнорд је после очајног старта сезоне за викенд успео да забележи прву победу у шампионату, па је са благим оптимизмом дочекао вицешампиона Белгије, Стандард из Лијежа. Офанзивно прво полувреме домаћина није донело позитиван резултат, али јесте велики број шанси од којих најбољу у 26. минуту када је голман Стандарда Еиђи Кавашима парадама одбранио два шута, најпре Класију а затим и Елвису Мануу.

До краја првих 45 минута домаћи су нису успели да савладају јапанског голмана, а Стандард је вребао из контранапада који такође, нису дали резултат. На почетку другог дела Холанђани су дошли до предности преко Ван Бика, а Вијера је изједначио пола сата пре краја. Упорност црвено-белих из Ротердама исплатила се у 85. минуту када је Ману са неколико метара искористио одбијену лопту и прецизним шутем је сместио у мрежу Белгијанаца.

Бранилац трофеја Лиге Европе је сјајно започео сезону са пет везаних тријумфа, до прошлонедељног дебакла против Атлетико Мадрида (0:4). Ипак, са улогом фаворита је Севиља ушла у меч са Ријеком, и већ на почетку почела да ниже прилике са "пола гаса".

У шестом минуту гости су пропустили најбољу прилику у полувремену када је Рејес упутио главом са 10 метара шут који је био тешко одбрањив, али се мрежа није затресла јер је Иван Варгић сјајном интервенцијом послао иза гола.

Иаго Аспас, играч Севиље на позајмици из Ливерпула наставио је да напада гол домаћих, па је у 26. минуту искористио прилику и са седам метара ударцем по земљи послао лопту у доњи десни угао. До краја полувремена наставило се лаганим ритмом, а оно је припало гостима из Андалузије.

Пробудили су се Ријечани у другом полувремену и доста бољом игром прво дошли до изједначења из пенала у 53. минуту, а затим и до предности 15 минута касније. Крамарић је постигао први, и асистирао код другог поготка за велико славље хрватског аутсајдера. Ипак, Севиља је искористила недостатак концентрације у одбрани Ријеке, и из прекида три минута пре краја је Мбија донео велики бод свом тиму.

Група Х: Евертон ишчупао бод на далеком гостовању, Де Брујне извукао Волфсбург

Још један руски клуб играо је код куће, али се Краснодар није радовао, иако је био на прагу победе. Водио је од 43. минута када је Ахмедов убацио лопту у казнени простор са десне стране, а лошу реакцију Бејнса, Џагелке и Стоунса, казнио је Ари и матирао Хауарда. Да се Евертон врати на Гудисон са бодом побринуо се Самјуел Ето у самом финишу, спретном реакцијом у петерцу на асистенцију Бејнса за коначних 1:1.

"Вукови" су на Волксваген Арени угостили француски Лил са улогом фаворита, с обзиром на то да су непоражени на свом стадиону од почетка сезоне. У 16. минуту домаћи су имали најбољу прилику у полувремену када је Де Брујне упослио Перишића који се нашао у шанси један на један, међутим, голман Лила је извукао "дебљи крај".

Никлас Бендтнер, који је заменио Ивицу Олића у нападу, пропустио је најбољу прилику до тада, када је сјајно примио лопту, али је фалила ефикасна завршница, јер је шут са неколико метара завршио преко гола. У само пет минута, тачније у 77. минуту Ориђи је донео предност гостима, да би недуго затим појачање из Челсија, Кевин де Брујне поравнао за коначних 1:1.

Група И: Наполи сигуран у Братислави, Спарта савладала Јанг Бојс

Слован из Братиславе угостио је Наполи који је без свог најбољег играча, Гонзала Игуаина започео меч. Почело је мирно, а онда су гости преузели улогу на терену. У 35. минуту Кулибали је посл прецизан пас са 50 метара у шеснаестерац где је био Марек Хамшик и главом са пенала послао лопту у леви угао голмана домаћих.
На други гол се чекало мало више од пола сата када је стрелац првог поготка упослио резервисту Игуаина који је такође, главом савладао голмана Перниса.

Чеси су на самом старту меча почели да контролишу лопту и после неколико полуприлика дошли до два везана гола за само два минута. Најпре је Лукаш Ваха довео Спарту у предност у 27., да би Конате у 29. минуту упослио Лафата који је лагано са неколико метара спровео лопту за недостижну предност. У 52. минуту Јанг Бојс је дошао до гола, али се након тога нису налазили у изгледној шанси. Лафата је својим другим поготком у 85. минуту ставио тачку на овај сусрет.

Група Ј: Алборг славио, Динамо Кијев сигуран

Алборг је са 1:0 славио против Рио Авеа, а пресудио је гол Хеленијуса у 46. минуту. Тада је искористио центаршут Гортера да главом закуца лопту у мрежу, за прву победу после дебакла од Стеауе са 6:0.

Румунски клуб се није добро провео на гостовању Динаму, који је славио са 3:1. Јармоленко је донео вођство екипи, затим је асистирао Кравецу, да би наду бившем прваку Европе донео Русеску у 89. минуту. Ипак, Теодорчик је поставио коначан резултат у надокнади, само неколико минута после уласка у игру.

Група К: Фјорентина и Генгам успешни

Није се Фјорентина играла са својом репутацијом на гостовању Динаму из Минска (3:0), Аквилани је најавио убедљиву победу у првом полувремену, а надовезао се Иличић у 60. минуту. Бернандеши је затим на његову асистенцију поставио коначан резултат, па је Фјорентина након два кола прва у групи са максималним учинком уз гол разлику 6:0.

Генгам је против солунског ПАОК-а славио са 2:0 головима Марвоа, а он је мрежу тресао у 47. и 50. минуту. Прво је оштро шутирао искоса са десне стране, а затим је пројектилом из слободног ударца ставио тачку на меч.

Група Ј: Минималац Локерена, Радовић славио

Локерен је са 1:0 био бољи од Металиста голом Де Пауа у 74. минуту, а Легија је на гостовању Трабзону тријумфовала идентичним резултатом. Мирослав Радовић је био стандардан у стартној постави, а пресудио је гол Кучаржика у 16. минуту. Он је тада искористио дубинско додавање Иличића да матира Киврака, за максималан учинак у групи. Радовић је био актер практично целог меча, у надокнади је само замењен Сагановским.

Коментари / 0

Оставите коментар