СП: С Американкама за полуфинале!

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је задовољан игром екипе на утакмици у којој је победила Казахстан на Светском првенству у Италији.

Остали спортови 02.10.2014 | 23:45
СП: С Американкама за полуфинале!

"Може се рећи да је игра била изузетно сигурна, да смо неке ствари одрадили максимално добро у терену. Није то вероватно било одиграно пуном снагом, пре свега што се тиче сервиса и напада, али није ни било потребе, требало је само максимално концентрисано, поготово у блоку и одбрани, јер Казахстан игра брзо", рекао је Терзић после меча.

Србија је за нешто више од сата игре у Верони победила Казахстан са 3:0 и тако остварила и другу победу у другој фази Светског првенства.

"Успели смо у највећем делу утакмице да зауставимо њихове нападе и то је био услов да добијемо утакмицу врло лако. Можемо заиста да будемо задовољни како је то изгледало", рекао је Терзић.

У петак је на Светском првенству дан паузе, а Србија у суботу од 17.00 игра против САД, једног од главних фаворита турнира.

"САД су до сада највише показале на овом Светском првенству. Ако се гледа досадашњи учинак, сигурно су главни фаворити за освајање златне медаље. Али, ми волимо да играмо такве утакмице, увек смо углавном добро играли такве мечеве. Ова утакмица с једне стране значи, а с друге ништа није изгубљено ако не победимо, тако да су сви предуслови ту да одиграмо добар меч", рекао је Терзић.

Бранкица Михајловић је казала да Казахстан није био на нивоу Србије.

"Ипак Казахстан није неко ко може да нам парира по квалитету, уз дужно поштовање. Указали смо им поштовање иако нису на нашем нивоу и зато смо тако добро играле. То је кључ свега, поштовале смо све што нам је речено са састанку. Најбитнија је концентрација у тим моментима", рекла је она.

Србија у петак игра против САД, а после је чека и Русија.

"Ако мислимо да прођемо у трећу фазу, идемо на све или ништа. Против Русије и Америке морамо да играмо најбоље што можемо и да направимо изненађење. И Русија и САД су испред нас по рејтингу, али наравно да нећемо изаћи на терен и чекати да нас победе, него ћемо дати све од себе да прођемо у ту трећу фазу", рекла је она.

Коментари / 0

Оставите коментар