Тата из Гане, мама из Марока, а он ће играти за Нијемце!

Крилни везиста Бајера из Леверкузена Карим Белараби опчинио Јоакима Лева који ће му после сјајног старта сезоне дати прилику на мечевима са Пољском и Републиком Ирском.

Фудбал 02.10.2014 | 22:45
Тата из Гане, мама из Марока, а он ће играти за Нијемце!

Јоаким Лев има новог љубимца. Селектор Немачке позвао је у репрезентацију Карима Беларабија и буде ли све текло по плану крилни везиста Бајера из Леверкузена ће дебитовати за Панцере већ на мечевима квалификација за Првенство Европе 2016. против Пољске (11. октобра) и Републике Ирске (14. октобра).

Белараби је опчинио Лева на почетку сезоне, на укупно 11 утакмица ке дао три гола и асистирао за још пет, па Лев сматра да би његове креације пред противничким голом могле да донесу додатну вредност државном тиму.
„Захваљујући одличним играма за клуб, Карим Белараби је заслужио шансу у репрезентацији. Изузетно је јак у ситуацијама „један на један“ и биће сјајна алтернатива у нашој селекцији“, рекао је Лев, који је под заставу, први пут после Мундијала, позвао Шкордана Мустафија (Валенсија) и Макс Крузеа (Борусија Менхенгладнах), док су због повреда одсутни Бастијан Швајнштајгер, Марио Гомез, Сами Кедира, Бенедикт Ховедес и Марко Ројс.

Иначе, Белараби је дете из мешовитог брака: отац му је из Гане, мајка је Мароканка, због чега су челници фудбалских савеза ове две афричке државе две године покушавали на све начине да га наговоре да игра за једну од њихових репрезентација. И нису успели, јер је пресудила жеља играча да брани боје Немачке, с обзиром да је рођен у Берлину и да је играо за млађе категорије Панцера (четири сусрета за омалдинску и пет за младу репрезентацију).

Овај 24-годишњи везиста је пажњу на себе скренуо прошле сезоне, пошто га је Бајер проследио на позајмицу у Ајнтрахт из Брауншвајга. Иако је тај тим испао из Бундеслиге, Белараби је одиграо је 21 утакмицу, дао три гола и извадио повратну карту за Леверкузен, где је ове сезоне експлодирао. У Бундеслиги је већ дао два гола (онај против Борусије из Дортмунда званично је најбржи у историји такмичења, јер је пао после само девет секунди), био је прецизан у квалификацијама за Лигу шампиона приотив Копенхагена, а на све то је уписао и три асистенције у првенству и две у Купу Немачке. И све то са позиције крила, одакле Лев очекује да шаље лопте ка Томасу Милеру.

Иначе, списак Немаца за октобарске сусрете квалификација за ЕП изгледа овако:
Голамни: Нојер, Вајденфелер, Цилер;

Дефанзивци: Боатенг, Дурм, Гинтер, Хумелс, Мустафи, Рудигер, Руди;

Везисти: Дракслер, Крос, Крамер, Озил, Подолски, Ширле, Белараби;

Нападачи: Милер, Геце, Крузе.

Коментари / 0

Оставите коментар