Бањалучки шетачи: Фарса од пријава

Окончан је још један поступак у случају бањалучких шетача. Још један случај проглашен је застарјелим што је класичан доказ, тврде активисти покрета Парк је наш, да су све пријаве биле само обичан притисак на шетаче.

Република Српска 02.10.2014 | 14:08
Бањалучки шетачи: Фарса од пријава

Читав поступак вођен пред судом против бањалучких шетача који су прије двије године протествовали против изградње сада већ фамозног објекта у такозваном Пицином парку у Бањалуци обична је фарса. Доказ тога је најновије ријешење суда којим се поступак који је полиција повела против појединаца проглашава застарјелим.

За двије године није достављен ниједан доказ против лица које је полиција теретила. Миодрага Дакића полиција је теретила да је одбио наредбу да се удаљи са мјеста протеста.

Пријава је лежала двије године.Случај застаре није први када су у питању бањалучки шетачи. Слично се десило и у процесу пред бањалучким Основним судом против десет лица која су протестовала прије двије године.

Активисти покрета Парк је наш увјерени су да су посљедњи случајеви застаре класичан показатељ да је прије двије године на њих вршен притисак у циљу застрашивања јер им на крају није пронађено ништа због чега би евентуално требало да одговарају.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

а јој

02.10.2014 12:10

Ста раде лопови па то је страсно....Судије,тузиоци,све треба похапсити и у Туњице са оним којима су судили.Да их они мало преслусају о Пицином парку. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

02.10.2014 12:38

Отимачине земље,отимачине природних богатстава,отимачине ваздуха,отимачине наших живота је најглавнија одлика ове власти.Застрашивања су редовна појава јер треба по сваку цијену сачувати отето и опљачкано од народа,а земља је народ!ЈОШ ДЕСЕТ ДАНА ПА ВАМ ЈЕ КРАЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукуруз

02.10.2014 13:18

Свако има право на мирне протесте па и гдин Миодраг Дакић. Ако је мирно протествовао, полиција нема право да му "нареди" да се удаљи.

ОДГОВОРИТЕ