Ана у 1/4-финалу Пекинга!

Ана Ивановић одиграла је перфектан меч у осмини финала Пекинга пошто је у два сета елиминисала немачку тенисерку Сабину Лисицки са 6:3, 7:5.

Тенис 02.10.2014 | 10:23
Ана у 1/4-финалу Пекинга!

Лисицки је увек правила проблеме Ани, и не само њој, али од препознатљивог асортимана форхенда и ритерн удараца приказана је само сенка која није могла да уздрма супериорну Ану. Ивановићева је играла своју игру, агресивну са гурањем лоптице најближе што може основној линији, те противница није имала одговор.

Ана није добро ушла у меч јер је дозволила противници да веже два поена, а касније и избори се за две брејк лопте, које ипак није успела да искористи, па је уводно вођство било за српску представницу (1:0). Са друге стране Српкиња је дошла до 30:30 у другом гему, али то је било све од отпора ка резултату 1:1. За нашу представницу много лакше је било трећем гему где је свезала четири поена без икаквих проблема за 2:1.

Први брејк пао је у 13. минуту игре, а направила га је Ивановићева након што је повела са 15:40, али није искористила свој налет, већ је морала да изгради још једну предност како би добру и агресивну игру протичила у велику предност коју је ефектно потврдила (4:1).

Чинило се да је Лисицки у великом паду игре и да је немоћна да ишта уради како би се вратила у сет, али је после 15:15 у шестом гему успела да повеже неколико добрих удараца и да смањи на 4:2. Јесте се Немица борила и у наредном гему, али није дошла ни до изједначења ни до брејк лопте, па је Ана пришла на корак од првог сета (5:2).

Представница Србије се није много интересовала за осми гем препустивши га веома лако каки би свим снагама на свом сервису кренула ка освајању деонице, али је имала много проблема, јер је Лисицки управо тада чврсто загризла и дошла до четири прилике да се врати у сет, али је Ана успела да искористи другу сет лопту и поведе са 6:3.

Обе тенисерке су "смириле" руку у прва три сета, јер није било брејк лопти, иако је Ана и тада много боље изгледала на терену, али је Лисицки сачувала оба своја сервиса и повела са 2:1. После велике битке у четвртом сету, Ивановићева је дошла до изједначења на 2:2, а посебно је упамћен поен на 15:15 када је Лисицки успела четири пута да врати невероватно тешке лопте, али није имала снаге и за пету.

Немачка тенисерка је полако губила наду да може да разбије игру коју је Ана саградила и лагано гурала ка победи, али је у петом гему спасила све три везане брејк лопте, али није дошла до предности пошто је у најгорем тренутку направила дуплу сервис грешку и ушла у битку коју је неколико минута касније изгубила (3:2).

Остала је Ивановићева без идеје, дозволила противници да дође до 40:40, а онда и онда на брејк прилици направила дуплу сервис грешку и сама вратила Лисицки у дуел (3:3). Када је Немица показал зубе и поново повела 4:3, Ана је морала да гаси ватру, али је поново дозволила 40:40 и после веома лоше ситуације ипак је дошло до 4:4. До 5:5 се дошло веома лаким и брзим путем, јер су обе тенисерке биле сигурне на свом сервису.

Онда је Лисицки потпуно подбацила са првим ударцем, јер је Ана у сваком ритерну кажњавала спор сервис и тако повезала четири поена, те је имала прилику да сервира за меч (6:5). Покушала је немачка играчица да се врати у дуел, имала две брејк лопте, али се Ивановићева на крају радовала за нови успех зна азијском тлу.

Ана ће се за полуфинале Пекинга борити против друге тенисерке света Симоне Халеп која је тек након тај-брејка у трећем сету славила над Андреом Петковић 7:6(4), 5:7, 7:6(1).

Коментари / 0

Оставите коментар