Комеморација поводом смрти Гаврила Бобара

У Народној скупштини Републике Српске данас је одржана комеморација поводом смрти народног посланика и привредника Гаврила Бате Бобара.

Република Српска 01.10.2014 | 12:28
Комеморација поводом смрти Гаврила Бобара

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Гаврило Бобар био друштвено одговоран човјек, који је увијек више мислио о другима него о себи.Додик је нагласио да је Бобар, који је преминуо јуче, изградио пословну организацију која одржава пословни живот у Семберији.

"Погодила ме смрт Бате Бобара. Он је био мој пријатељ, дијелили смо много активности заједно", рекао је Додик новинарима након комеморације поводом изненадне смрти посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Предсједник парламента Српске Игор Радојичић истакао је да је Бобар био веома успјешан привредник који је за двије деценије проширио компанију, која запошљава више од хиљаду радника и послује у пет држава.

"Присутна је у индустрији, банкарству, осигурању, саобраћају и медијима", рекао је Радојичић.

Он је додао да је Бобар био присутан и у политици, те да је са 13.000 појединачних гласова 2010. године постао посланик у Народној скупштини.

"У Семберији и Бијељини је познат и као хуман човијек који је стипендирао посредством своје компаније више од хиљаду младих људи. Бобар је имао покретачку снагу, енергију и визију и јаку приватну иницијативу", навео је Радојичић.

Он је подсјетио да је на исти датум, 30. септембра, прије седам година преминуо тадашњи предсједник Српске Милан Јелић, такође, важан човјек СНСД-а.

Комеморацији поводом смрти Гаврила Бобара у парламенту Српске присуствовала је и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске, посланици у парламенту Српске, те представници других институција и установа у Српској.

Сахрана Гаврила Бобара биће обављена сутра у 13.00 часова у Бијељини.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ОКСИГЕН

01.10.2014 14:17

О покојнику се прича са пијететом и ја овом приликом не бих о њему. Али, гледам данас на ТВ овог Бајиног ђетића И.Радојчића, који ламентира над покојником кога је иначе мрзио као и све оне који су успјешни и који могу угрозити његову увлакачку позицију код Баје. Њему је пала дужност да држи ријеч на комеморацији а вјероватно је дубоко у себи негдје осјећао гађење према покојнику, којег лично није подносио. Он је размишљао о данашњим и вечерашњим трибинама своје пропале фаланге СНСД...како да се што боље прода народу... Зато народе - главу горе 12. октобра, бирај црног ђавола, али не Бају и његове криминалне сљедбенике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕМБЕРАЦ

01.10.2014 16:55

ЈАКО МИ ЈЕ ЗАО ПОКОЈНОГ БОБАРА ЈЕР ЈЕ БИО ДОСТОЈАН ПРВО НАРОДУ ПА ОНДА СЕБИ. ДУБОКО САУЦЕСЦЕ ПОРОДИЦИ А ЊЕМУ НЕК ЈЕ ЛАКА ЗЕМЉА.

ОДГОВОРИТЕ