Пекинг: Ноле у 1/4-финалу

Ђоковић изборио пласман у четвртфинале турнира у Пекингу након победе над Васеком Поспишилом.

Тенис 01.10.2014 | 12:30
Пекинг: Ноле у 1/4-финалу

Новак Ђоковић већ годинама "праши" по Пекингу. Он је наставио успешан победнички низ и забележио 21. победу на турниру у главном граду Кине, без иједног пораза!
У осмини финала надиграо је Васека Поспишила резултатом 2:0, по сетовима 6:3, 7:5, и начинио још један корак ка петом узастопном трофеју у Пекингу.

Канађанин је жестоко припретио Ђоковићу у другом сету, направио брејк, имао вођство од 5:4, па чак и сет лопту, али ју није искористио, што га је на крају скупо коштало. Био је на одличном путу да постане тек четврти играч који ће против Новака у Пекингу освојити сет, али му најбољи на свету то није дозволио. После спасене сет лопте. Новак је решио још два гема у своју корист и изборио пласман у четвртфинале.

Ђоковићу, коме је наступ на турниру у Кини први од учешћа на УС Опену, то је била друга победа над 41. играчем света, и укупно 46. тријумф ове године, уз седам пораза.

Противник за улазак у полуфинале биће му победник меча између Григора Димитрова и Пабла Андухара.

Са све бољим Бугарином, који заузима десето место на АТП лиусти, до сада је одиграо пет мечева и славио је четири пута, укључујући и ове године у полуфиналу Вимблдона.

Против Андухара из Шпаније Србин је играо два пута, давне 2007. у Умагу и 2012. у Индијан Велсу и оба пута изашао је као победник из тих дуела. Андухар је 43. тенисер света.

Турнир у Пекингу игра се за укупни наградни фонд од 3.755.065 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар