ЛШ: Матић за тријумф Челсија, ПСЖ без Ибре тукао Барсу!

У оквиру другог кола Лиге шампиона, фудбалери ПСЖ-а су без Златана Ибрахимовића победили Барселону са 3:2, док је Челси био бољи од Спортинга на гостовању голом Немање Матића. Рома и Сити су ремизирали са 1:1, а идентичним резултатом завршен је меч Шалке - Марибор. БАТЕ Борисов је са 2:1 савладао Атлетик Билбао, док је Порто у шокантној завршници ишчупао бод против Шахтјора головима Џексона Мартинеза (2:2).

Фудбал 01.10.2014 | 08:00
ЛШ: Матић за тријумф Челсија, ПСЖ без Ибре тукао Барсу!

Група Г: Матић донео "минималац" Челсију, Марибору бод против Шалкеа

Мурињо се пред дуел Челсија са Спортингом одлучио за најјачи састав, а није много времена било потребно Кошти да се нађе у гол шанси, па је већ у другом минуту умало довео Челси у предност, али је његов шут зауставио искусни Руи Патрисио, након чега је лопта отишла изнад пречке голмана Спортинга.

Гости су се током првих 15 минута ослањали на контранападе, док је Спортинг за то време контролисао лопту. Ипак, тактика лондонског клуба се исплатила јер је Ширле све више почео да користи празан простор по десној страни и успео да се нађе у неколико шанси, од којих ону најбољу до тада није искористио у 16. минуту, када се поново истакао голман домаћих.

Од тог момента Челси је наставио са офанзивом, што се испоставило као добро јер је Руи Патрисио био коначно савладан. Фабрегас је извео прекид са 30 метара, искоса са леве стране и сјајним центаршутем упослио Немању Матића који је главом са шест метара лоб ударцем матирао голмана Спортинга. До краја полувремена гости су успели да наметну блажи ритам игре, па се на одмор отишло са минималном предношћу енглеског клуба.

У другом делу наставило се са шансама на обе стране, а прву прилику за "плавце" имао је Оскар који је избегао одбрану Спортинга, међутим, одлични Руи Патрисио је наставио да обавља велики посао на голу "лавова". Након сат времена утакмице, Ширлеа је достојно заменио Вилијан, којег је махом упошљавао Фабрегас. Марко Силва је на 10 минута до краја реаговао са две измене како би Спортинг ипак остао непоражен, али је Куртоа остао несавладан.

Поред голмана домаћих, и доскорашњи члан Манчестер јунајтеда, Португалац Нани је био најутицајнији играч пораженог тима, док је са друге стране Матић владао средином терена.

Публика на Велтинс Арени против Марибора није била толико бучна као на утакмици са Дортмундом пре неколико дана коју је Шалке добио са 2:1. Почетак је био поприлично миран, испитивањем снага на обе стране уз неколико непрецизних покушаја Хунтелара.

Гости су први пут озбиљније припретили тек у 13. минуту преко Вршича који се исто "распуцао" као нападач Шалкеа. Наставило се истим темпом игре до 37. минута када је тим из Гелзенкирхена доживео шок. Одличан напад гостију избацио је комплетну одбрану Шалкеа, када је са леве стране Вилер послао пас у срце шеснаестерца где је Бохар остао потпуно сам и сместио лопту иза леђа голмана Фермана.

Тренер домаћих Јенс Келер никако није могао да буде задовољан игром свог тима који није успео да створи конкретну шансу до краја полувремена. Шест минута у другом делу је прошло до прве шансе Дракслера који је најавио офанзивнију игру домаћих.

Испалтио се такав стил игре, па је Хунтелар у 56. минуту донео изједначење. Он је искористио лоше додавање Словенаца у одбрани, а лопта која му се одбила на ивици шеснаестерца одличним ударцем завршила је у левом углу голмана Хандановича.
Наставило се нападима Шалкеа преко Боатенга и Хунтелара који нису имали среће приликом својих шутева да преокрену резултат на Велтинс Арени.

Марибор се бранио до самог краја и покушавао из контранапада да направи велико изненађење, али и један бод много значи потпуном аутсајдеру групе Г. Након одиграног другог кола Челси заузима прву позицију са четири освојена бода, прате га Шалке и Марибор са по два, док је Спортинг последњи са само једним бодом.

Група Е: Тоти обарао рекорде, Рома узела бод Ситију

Већ у четвртом минуту је Маикон непотребним повлачењем за дрес Агуера поклонио пенал "грађанима", а Аргентинац је хладнокрвном реализацијом донео вођство екипи. Маикону је мало недостајало да се искупи у првом озбиљнијем нападу Роме, после лоб паса Тотија је затресао пречку, али то није обесхрабрило "вучицу".

Франческо Тоти је био решен да прекине лошу традицију јер никад није постигао гол на гостовању у Енглеској, а то је учинио после продора у 23. минуту, само "боцнувши" лопту преко Харта. Уједно, оборио је рекорр Рајана Гигса као најстарији стрелац у Лиги шампиона са 38 година и три дана.

У наставку није било промена резултата, Пелегрини је пружио шансу Лампарду као џокеру, али бивши лидер Челсија није успео да на четвртом узастопном мечу затресе мрежу. И Стеван Јоветић је добио шансу у завршници, но на крају је дошло до поделе бодова.

Фудбалери Бајерна отворили су друго коло Лиге шампиона победом над московским ЦСКА у гостима са 0:1 и дошли до јубиларног, 100. тријумфа у елитном такмичењу.

Баварци су оправдали улогу фаворита у Е групи, иако су "армејци" пружили достојан отпор пред празним трибинама Химки арене, пошто ЦСКА игра без публике због суспензије УЕФА.

Немачки првак је постао четврти тим који је ушао у "клуб 100", што су пре њега успели Реал који има 117 победа, Барселона са 109 и Манчестер јунајтед са 107.

Пулени Пепа Гвардиоле крунисали су иницијативу у 22. минуту када је Марио Геце умешно искористио клизећи старт марија Фернандеза да изнуди пенал. Одговорност је преузео Томас Милер и закуцао лопту под пречку гола Акинфејева за 0:1.

Могао је ЦСКА до изједначења у 37. минуту пошто је Ахмед Муса побегао Бенатији, али је Нојер одлично изашао, скратио му угао и зауставио ударац искоса са леве стране, да би у наставку акције Зоран Тошић шутирао високо преко пречке.

Најбољу прилику да анулирају заостатак Московљани су имали у самом финишу првог полувремена, Нојер је био немоћан после шута Еременка са десне стране, али је голман Бајерна као савезника имао оквир гола, јер је лопта погодила место где се спајају пречка и статива.

Гости су у наставку успешно сачували минималну предност и спаковали сва три бода за Минхен. Зоран Тошић је у пораженом тиму играо до 78. минута када га је заменио Ефремов.

Најстрожа казна којом је Томас Милер донео победу Бајерна, био је 21. пенал који је минхенски тим извео у Лиги шампиона. Испред њега по броју изведених удараца са беле тачке само су Реал Мадрид са 27 и Барселона са 28.

Група Ф: ПСЖ може и без Ибре, пала Барса у Паризу!

Лоран Бран није могао да рачуна на Златана Ибрахимовића против Барселоне, али је захваљујући томе омогућено другим играчима ПСЖ-а да дођу до изражаја. Бескомпромисним почетком "свеци" су најавили да ће се борити за тријумф, а вођство им је донео Давид Луиз спретношћу у шеснаестерцу ривала већ у 10. минуту. Упркос томе, прва наредна акција Каталонаца, као из уџбеника тики-така, донела је изједначење.

Брза и конкретна додавања испред шеснаестерца омогућила су Инијести да сервира лопту Месију за јубиларни 500. европски гол Барселоне, но домаћи навијачи нису дуго чекали на вођство. У 26. минуту, Верати је искористио неодлучност Тер Штегена да ударцем главом пошаље лопту тик уз стативу за 2:1.

Слабости одбране искористио је и Матуиди у наставку за 3:1, цела одбрана Барсе пратила је лет лопте ка њему за сигурну егзекуцију, али је Парижане утишао Нејмар у 56. минуту (3:2). Уследио је и тренутак за историју - Ћави је заменио Ракитића и забележио 143. наступ у Лиги шампиона, претекавши легендарног Раула који је одиграо 142 утакмице у најјачем европском такмичењу.

У Никозији, Ајакс је против АПОЕЛ-а повео голом Андерсена у 28. минуту, а убрзо је досуђен пенал за домаћине због играња руком Де Вријна. Он и "копљаници" су оштро расправљали са арбитром Милорадом Мажићем јер је лопту примио грудима, а после тога је Мандука затресао мрежу за коначних 1:1.

Група: Х: Младеновић и БАТЕ славили, Порто ишчупао бод!

Дочекао је Шахтјор екипу Порта на неутралном терену у Љвову, гости су у 35. минуту пропустили прилику да поведу из пенала који је извео Браими, за шта је казна стигла у наставку. Тешеира је први затресао мрежу у 52. минуту, а права лудница настала је у завршници. Шахтјор је на корак до победе довео Адријано поготком у 85. минуту за 2:0, да би Порту злата вредан бод донео Џексон Мартинез прво са беле тачке, а затим на асистенцију Теља.

Филип Младеновић је са екипом БАТЕ Борисова дочекао Атлетик Билбао, који на последњих пет утакмица у свим такмичењима не зна за тријумф. Ни домаћини нису блистали у последње време, али су били жељни доказивања у елити, па су до 41. минута повели са 2:0 головима Пољакова и Карнитскија. Шпанце је само у меч вратио Адуриз, пред одлазак на одмор на асистенцију Муниаина, али промене резултата није било у наредних 45 минута.

Лига шампиона, 2. коло:
Група Е:
ЦСКА Москва - Бајерн 0:1 (0:1)
(Милер 22)
Манчестер сити - Рома 1:1 (1:1)
(Агуеро 4пен - Тоти 23)
Табела: Бајерн 6, Рома 4, Манчестер сити 1, ЦСКА 0.
Група Ф:
АПОЕЛ - Ајакс 1:1 (1:1)
(Мандука 31пен - Андерсен 28)
ПСЖ - Барселона 3:2 (2:1)
(Давид Луиз 10, Верати 26, Матуиди 54 - Меси 12, Нејмар 56)
Табела: ПСЖ 4, Барселона 3, Ајакс 2, АПОЕЛ 1.
Група Г:
Спортинг Лисабон - Челси 0:1 (0:1)
(Матић 34)
Шалке - Марибор 1:1 (0:1)
(Хунтелар 56 - Бохар 37)
Табела: Челси 4, Шалке 2, Марибор 2, Спортинг 1.
Група Х:
Шахтјор - Порто 2:2 (0:0)
(Тешеира 52, Адријано 86 - Мартинез 89, 90+4)
БАТЕ Борисов - Атлетик Билбао 2:1 (2:1)
(Пољаков 19, Карницки 41 - Адуриц 45)
Табела: Порто 4, БАТЕ 3, Шахтјор 2, Билбао 1.

Коментари / 0

Оставите коментар