Помоћ за херцеговачке установе и организације

"Хидроелектране на Требишњици" /ХЕТ/ приредиле су данас дружење за представнике установа, организација и спортских колектива који су добили донације из добити овог предузећа за протеклу годину.

Република Српска 30.09.2014 | 17:01
Помоћ за херцеговачке установе и организације

За више од 160 субјеката, углавном са подручја Херцеговине, додијељено је 1.233.480 КМ или 10 одсто од укупне прошлогодишње добити која је износила 12.334.850 КМ.

Генерални директор ХЕТ-а Гордан Мишељић рекао је да су донације прошле сву законску процедуру, те да је план дијељења добити дошао од надлежних из матичног предузећа, "Електропривреде Републике Српске".

"Потрудили смо се да све донације остану у Херцеговини, а настојаћемо да ова пракса остане и убудуће", рекао је Мишељић, додавши да су средства додијељена у хуманитарне и социјалне сврхе, спортским колективима, те установама из области образовања и културе.

Фудбалском клубу "Леотар", као највећем спортском колективу у Херцеговини и клубу са дугом и богатом историјом, додијељено је 200.000 КМ.

"Ова донација нам је много помогла. Клуб нам је остао `жив` и није отишао у стечај", рекао је предсједник "Леотара" Симеон Дучић, додајући да су сва добијена средства искористили за враћање старих дугова.

Предсједник Надзорног одбора ХЕТ-а Владислав Владичић истакао је да успјешни постоје како би помагали онима којима је помоћ потребна, те да је од 170 захтјева позитивно рјешење добило 166 установа и
организација.

"Сва средства су транспарентна и објављена су у `Службеном гласнику Републике Српске`. Поносни смо на успјех наше фирме, али и на расподјелу коју смо извршили", рекао је Владичић.

Средства у износу од 3.000 КМ додијељена су и Народној библиотеци "Владимир Гаћиновић" из Билеће, чији директор Шћепан Алексић каже да га веома радује чињеница да се неко сјетио књиге и библиотеке.

"Књига је одувијек била највећи производ и изум људског рода и од књиге је почела сва људска цивилизација. Књига је данас у таквом положају да је практично бачена под ноге, иако је, без обзира на све изуме овога свијета, незамјењива и оно из чега учимо", рекао је Алексић и захвалио руководству ХЕТ-а на додијељеном новцу.

И остали представници установа и организација су изразили захвалност руководсту ХЕТ-а што су имали слуха и помогли онима којима је помоћ најпотребнија, истичући да је добро што постоје овакви колективи.


Коментари / 0

Оставите коментар