После Косте, још један Бразилац постаје 'Шпанац'!

Бразилски голгетер Лео Бапитстао ће ускоро добити шпанско држављанство и могао би да буде на располагању селектору Селадесу за бараж против Орлића.

Фудбал 30.09.2014 | 19:30
После Косте, још један Бразилац постаје 'Шпанац'!

Шпанци настављају са праксом национализације фудбалера из других држава и њиховим убацивањем у своју репрезентацију. После примера са Дијегом Костом којег су преотели Бразилу и суперталентованим Мароканцем Муниром Ел Хададијем, Шпанија сада спрема још два страна фудбалера на списку свог националног тима.

ФС Шпаније је започео процес национализације бразилског нападача Леа Баптистаа из Рајо Ваљекана. Баптистао је рођен у Сантосу, предграђу Сао Паула, али је као 16-годишњак дошао у Рајо Ваљекано где је догурао до првог тима и пре годину и кусур дана прешао је у Атлетико Мадрид као велико појачање. Ипак, није се снашао у првој сезони код Дијега Симеоне и после пола године је отишао на позајмицу у Бетис, да би минулог лета био враћен у Рајо Ваљекано. Такође на позајмицу. У дресу Раја је убрзо пронашао некадашњу форму и у последња два кола постигао по два гола за тријумфе над Левантеом и Билбаом. То је натерало челнике ФС Шпаније да опет размишљају о позиву Бразилца у национални тим.

С обзиром да је рођен 1992. године, Баптистао има право да игра за младу репрезентацију Шпаније и то је и актуелни план челника шпанског сваеза. Покушаће да што пре заврше процес око национализације бразилског нападача и ставе га на располагање селектору Селадесу за дуеле против Србије у баражу за одлазак на ЕП. И селектор Црвене фурије Висенте Дел Боске је недавно рекао да би он лично „потписао Баптистаа“. Још пре годину дана, тадашњи селектор малде репрезентације Шпаније Лопетеги је желео Бразилца, али се то није десило.

Такође, Шпанци најављују и да ће позив у А тим Шпаније добити офанзивац Валенсије, Родриго који је рођени Бразилац, али је током каријере играо за млађе селекције Фурије.

Шпанци имају дугу историју национализације иностраних фудбалера, па су тако дрес Фурије некада носили великани Ди Стефано, Кубала, Пушкаш или Сантиљана који нису рођени у Шпанији. У последње две и по деценије, Шпанци су на сличан начин национализовали Бразилце Сену, Доната, Катању, Дијега Косту, Аргентинце Пернију и Пиција, Данца Кристијансена...

Коментари / 0

Оставите коментар