Предсједник Удружења превозника присвојио 2,3 милиона КМ?

Брачни пар из Бањалуке осумњичен је да је злоупотребом службеног положаја или овлаштења присвојио готово 2,3 милиона КМ, за колико је оштећено Удружење за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске.

Република Српска 30.09.2014 | 13:36
Предсједник Удружења превозника  присвојио 2,3 милиона КМ?

Из Центра јавне безбједности Бањалука наводе да је Окружном тужилаштву поднесен извјештај против Н.Г. /52/ и његове супруге Б.Г. /39/ због сумње да су злоупотребом службеног положаја или овлаштења присвојили 2.291.690 КМ.У саопштењу се наводи да је Н.Г. на терет стављено да је за тај износ оштетио Удружење за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске.

Н.Г. је, наводи се у саопштењу, као предсједник овог удружења са супругом Б.Г. искористио положај и без сагласности Скупштине Удружења раскинуо уговор са предузећем „Гранит“ из Бањалуке и договорио превоз са предузећем „Грбић трудс“ из Трна код Лакташа, чији је власник његова супруга.

Незванично се сазнаје да је ријеч о Николи Грбићу и његовој супрузи Биљани.Удружење за унутрашњи и међународни транспорт РС у више наврата оптуживало је Грбића да је присвојио 10 камиона и осам цистерни, које је Влада Републике Српске додијелила Удружењу.

„То су све неосновани и нетачни наводи, што сам у свако доба спреман да документујем и да покажем чињенично стање. Појединци који су на конференцији за новинаре изнијели оптужбе на мој рачун, уопште нису чланови Удружења, већ раде против Удружења од његовог оснивања“, рекао је Грбић у фебруару ове године.

Он је тада одбацио наводе појединих чланова Удружења да је злоупотребом положаја зарадио више од пола милиона КМ.Чланови Удружења из Бањалуке тражили су Грбићеву смјену због, како су истицали, бројних малверзација у Удружењу.

Осим присвајања 18 возних јединица које је Влада додијелила Удружењу, оптуживали су га да уговор између Удружења и македонског предузећа „Гранит“ о радовима на аутопуту од Прњавора до Добоја покушава да представи као уговор са својим приватним предузећем.

Извор: Истинито/агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Василије

30.09.2014 13:29

Чим је умијешана влада то нису чиста посла,прво испитати владу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.09.2014 16:56

КАКВО УДРУЖЕЊЕ ЛОВАЦА И РИБОЛОВАЦА... ТО ЈЕ ЧУБРИЛОВИЋЕВА КУХИЊА, ЈЕР ЈЕ ОН "УГРАЂЕН" ОД АУТОМОТО САВЕЗ, ПРЕКО ЛИЦЕНЦИ ЗА ТЕХНИЦКЕ ПРЕГЛЕДЕ И ОНОГ ПРЕДУЗЕЦА ЗА ХОМОЛОГАЦИЈУ ВОЗИЛА... НАПРАВИО ЧОВЈЕК ИМПЕРИЈУ КОЈОМ ВЛАДА ПРЕКО СВОЈИХ ПОЛТРОНА... ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА ОЗБИЉНА ХАПСЕЊА... ЧУЈ, НЕКО УДРУЖЕЊЕ ЗА УНУТРАСЊИ И МЕДЈУНАРОДНИ ТРАНСПОРТ. ХА, ХА, ХА, БУШИ...

ОДГОВОРИТЕ