Српска је наша највећа светиња!

Промјене су неопходне Републици Српској и оне ће се догодити 12. октобра на предстојећим изборима, став је Савеза за промјене изнесен на трибини која је одржана вечерас у требињској дворани "Милош Мрдић".

Република Српска 30.09.2014 | 12:44
Српска је наша највећа светиња!

Кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић тврди да Савез за промјене свакога дана добија све већу подршку и да ће се оне потврдити за 13 дана.

"Они који желе промјене свој став о томе морају овјерити на предстојећим изборима 12. октобра, јер је то једини начин да до стварних промјена дође. Трудићемо се да обезбиједимо Републици Српској да може да живи на основу својих институција, а њени становници на основу свога рада. Република Српска је за нас светиња која треба да живи стотине генерација иза нас", рекао је Тадић.

Кандидат за члана Предсједништва БиХ Младен Иванић је са централне јавне трибине у Требињу поручио да има намјеру у потпуности промијенити слику о Републици Српској и да ојача њену позицију."Имам намјеру да спријечим било какво угрожавање и покушај промјене устава Босне и Херцеговине, једноставно, да сачувам Републику Српску.

Знам да то могу урадити својим знањем, својим искуством и посебно другачијом промоцијом Српске и привлачењем страних инвестиција, што је кључна обавеза будућег члана Предсједништва БиХ", истакао је Иванић.Његов партијски колега и носилац листе ПДП-а за изборну јединицу 9, Славко Вучуревић, истакао је да ће се залагати да се што прије усвоје закони о борби против криминала и корупције, закон о незастаријевању кривичних дјела привредног криминала почињеног у периоду приватизације и закон о испитивању поријекла имовине.

Он је као битну ствар навео социјалну политику које, како каже, нема без привредног развоја. Додао је да чланови Савеза за промјене знају на који начин да оживе привреду, јер имају довољно образованих људи који могу бити и носиоци промјена и носиоци развоја.

Извор: Независне новине

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

п

30.09.2014 10:46

Тако је, будући предсједниче!!!!Доста нам је било лажних Србенди који воле РС само због свог џепа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

30.09.2014 10:51

Тачно тако,светиња је и Република Српска,светиња су и погинули за њу,светиња су и РВИ,светиња је и народ!Од октобра треба да заживи нови систем власти ,коме ће приоритет бити све те светиње,а не властити џепови.Сви на изборе за наше светиње и за бољи живот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран ЈАТД

30.09.2014 11:23

Оги,ти МОРАШ да побједиш,а ако ова неман на трону остане нас више нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛА

30.09.2014 12:09

ОГЊЕНЕ, ПОБЈЕДЈУЈЕШ СИГУРНО. ИЗДРЗАЋЕМО ЈОШ 12 ДАНА, АКО БОГ ДА И НА МИХОЉДАН ДА СРУШИМО ОВУ СРАМНУ ВЛАСТ, КОЈА СЕ ОТУДЈИЛА ОД СВОГ ВЛАСТИТОГ НАРОДА, ОД ОНИХ КОЈИ СУ СТВАРАЛИ ОВУ РЕПУБЛИКУ. СВИ БОРЦИ И ПОШТЕНИ БИРАЧИ СУ УЗ ТЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

30.09.2014 13:29

Важи Оги, 20 хиљада више запослених за четири године и просјечна доживотна пензија за мајку са петоро дјеце а пола за ону са четворо. Потпишемо и ја гласам за тебе сад и опет са новим условима, ако можеш, можеш а по уговору ако не успијеш ставиш сву своју имовину као мјеницу. Важи и за друге, за тебе је прва понуда, ако хоћеш. Сретно од срца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

30.09.2014 15:00

Огњене немој сада да попуд Додика прихватис реторику која је контрапродуктивна. Остави нас да сами себи бирамо светиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

30.09.2014 16:54

Никако није могло без "светиње"??? Ако се устав БиХ не промијени зе вашега мандата, поздрави се ти са светињом Огњене... Овакво уређење је једноставно НЕМОГУЋЕ ФИНАНСИРАТИ!!! Оволико министарстава, посланика, скупштина није нормално! Који ће нам клинац по три министарства, савеза, институције... РС, ФБиХ, БиХ??? Овдје свако село мора да има барем једног министра и посланика! Још 2011 БиХ администрација је трошила 275 марака у секунди, 990.000 марака ЗА САТ! 8,6 Милијарди марака за годину само на државне јасле??? То не може поплачати ни Њемачка економија. Све институције треба саставити у једну (зовите их заједничке, а можете и народне), и још на то да се све тетке и стрине са општинских шалтера поśаљу кући да плету џемпете, а умјесто њих да раде квалификовани људи! Ми са нашом привредом неможемо поплаћати ни гориво за све силне министре, да не спомињем аута и плате, секретарице... Треба се захвалити ММФ-у и почети живјети од свога рада!

ОДГОВОРИТЕ