Наставља се ЛШ: ПСЖ - Барса, Љајић чека Коларова

У уторак се играју мечеви другог кола Лиге шампиона у групама Е, Ф, Г и Х, а дерби је у Паризу где Барселона гостује ПСЖ.

Фудбал 30.09.2014 | 16:30
Наставља се ЛШ: ПСЖ - Барса, Љајић чека Коларова

Драматично би требало да буде и у Манчестеру где Сити након пораза из Минхена чека захукталу Рому. У другом мечу групе Е ЦСКА чека Бајерн.

Челси гостује Спортингу у Лисабону, а Шалке чека Марибор у групи Г. У Лавову ће интересантан дуел играти Шахтјор и Порто, док Атлетик Билбао гостује БАТЕ Борисову у Х. У другом мечу групе Ф, АПОЕЛ чека Ајакс. У Москви се игра од 18, остали од 20:45.

Лига шампиона, 2. коло:

Група Е:
18:00 ЦСКА Москва – Бајерн
20:45 Манчестер Сити – Рома
ТАБЕЛА: Рома 3, Бајерн 3, Манчестер Сити 0, ЦСКА 0

Група Ф:
20:45 ПСЖ – Барселона
20:45 АПОЕЛ – Ајакс
ТАБЕЛА: Барселона 3, ПСЖ 1, Ајакс 1, Апоел 0

Група Г:
20:45 Спортинг Лисабон – Челси
20:45 Шалке 04 – Марибор
ТАБЕЛА: Челси 1, Шалке 1, Марибор 1, Спортинг 1

Група Х:
20:45 Шахтјор – Порто
20:45 БАТЕ Борисов – Атлетик Билбао
ТАБЕЛА: Порто 3, Атлетик 1, Шахтјор 1, Бате 0

Последњи пут Барселона и ПСЖ играли су у четвртфиналу Лиге шампиона у сезони 2012/13. Каталонци су прошли даље после два ремија - 2:2 у Паризу и 1:1 у Барселони.

Тренер Парижана Лоран Блан још ишчекује вести око опоравка Златана Ибрахимовића од повреде и нада се позитивном исходу. За шведског репрезентативца то би био нови дуел са бившом екипом.

"Верујемо да ће бити спреман за дуел са Барселоном. Такође, ту је проблем и са повредом Тијага Силве, који још не може да игра и опоравак иде веома споро", рекао је Блан којем прети отказ у случају пораза јер је очајно почео сезону у Лиги 1.

Парижани су прошле недеље у првенству Француске ремизирали са Тулузом, док је Барселона у Примери савладала Гранаду са 6:0.

"Ако не игра Ибрахимовић, ПСЖ ће бити знатно слабији. Ипак, они желе добар резултат против нас. Гледао сам неколико њихових мецева и ради се о екипи која може да освоји Лигу шампиона", навео је тренер Барселоне Луис Енрике.

Један од дербија биће одигран у Манчестеру, где ће Сити, који је у веома доброј форми, дочекати лидера Серије А, екипу Роме.

"Биће фантастична утакмица. Они још нису освојили бодове, па ће бити под већим притиском и потребан им је добар резултат на домаћем терену. Ми смо стабилни и екипа је показала да има самопоуздања", рекао је тренер Роме Руди Гарсија.

Сити је прошлог викенда у Премијер лиги у гостима савладао Хал Сити са 4:2, док је Рома у Серији А била боља од Вероне са 2:0.

"За нас је меч са Ромом одлучујући. Италијани су добили у првом колу, а ми смо изгубили тако да су нам бодови преко потребни. Очекујем тешку утакмицу, не смемо да кикснемо код куће", рекао је менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

У првенственом мечу са Халом српски репрезентативац Александар Коларов седео је на клупи, а питање је да ли ће добити шансу у тиму Ситија. Адем Љајић је био стартер и једном стрелац у последњих десетак дана за Рому, могао би да добије шансу и на Етихаду.

Други меч Е групе игра се у Москви, где ће домаћи ЦСКА покушати да пружи што јачи отпор шампиону Немачке, Бајерну. За очекивати је да се у тиму Армејаца надје и репрезентативац Србије Зоран Тошић.

"Мораћемо да будемо опрезни у тој ситуацији. Имамо велику шансу, можемо да направимо мали, али добар корак напред. Да ли нам прошлогодишње победе над ЦСКА дају више самопоуздања? То је нормална ситуација, али ми познајемо ЦСКА довољно добро. Имају доброг тренера и скоро сви играчи из прошле сезоне су ту. ЦСКА треба да се поштује без обзира на пораз у Риму од 5:1", рекао је тренер Бајерна Жозеп Гвардиола.

Лидер Премијер лиге, лондонски Челси путује у Лисабон, где гостује екипи Спортинга у мечу Г групе. У првом колу "плавци" су неочекивало кикснули и ремизирали код куће са Шалкеом, док је Спортинг одиграо нерешено против Марибора.

"Желимо да освојимо Лигу шампиона, а са тимом који имамо мислим да је то могуће. Реал је ту као шампион, Бајерн је веома јак и ове године, има и других јаких екипа. Морамо прво да прођемо групну фазу, то је сада најважније. Има доста квалитета у нашој групи и сви се ми надамо да можемо да идемо до краја", рекао је играч Челсија Еден Азар.

Бранислав Ивановић и Немања Матић требало би да се нађу у стартној постави Челсија. Капитен "плаваца" Џон Тери одиграће свој 100. меч у ЛШ. Он је тек седми Британац који је стигао до тог броја.

Коментари / 0

Оставите коментар