Пекинг: Ноле убједљив на старту

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је почео одбрану титуле на турниру у Пекингу, победом над Шпанцем Гиљермом Гарсија –Лопесом.

Тенис 30.09.2014 | 10:30
Пекинг: Ноле убједљив на старту

Ђоковић је у свом првом мечу после 25 дана и полуфинала УС Опена славио са 6:2, 6;1, после једног сата и четири минута игре.

Ривал српском тенисером у наредном колу биће Канађанин Васек Поспишил, који је елиминисао Лукаша Росола из Чешке са 6:4, 6:3.

Резултат дуела између Ђоковића и Гарсија-Лопеса показује да је српски тенисер славио рутински, међутим, Шпанац му је пружио велики отпор. Направио је два брејка током целог меча, али је најбољи тенисер света, иако је правио одређене грешке, знао да му одговори и на крају заслужено тријумфује.

Новак је сјајно ушао у меч, од почетка је играо агресивно и нападачки, што је резултирало лако добијеним првим гемом за 1:0. У истом ритму српски тенисер је наставио у на сервису Гарсија-Лопеса и без изгубљеног поена је дошао до првог брејка на мечу.

Међутим, у трећем гему уследили су проблеми са сервисом за Ђоковића, које је Шпанац искористио, изборио две брејк лопте и прву искористио да смањи на 2:1. Новак је у тим тренуцима грешио, али иако је Шпанац имао две прилике за изједначење, после велике борбе и преокрета српски тенисер је направио нови брејк за 3:1.

Уследио је нови гем пун грешака за Ђоковића, који је свој сервис олако препустио Гарсија-Лопесу, да би му поприлично сигурно узвратио и поново дошао до брејка предности. Серија брејкова прекинута је у гему који је следио, иако је Шпанац имао две брејк лопте, али се Новак одлично одбранио, а одмах потом после велике борбе освојио први сет са 6:2.

На почетку другог сета, Новак је сигурно повео, да би потом намучио Шпанца на сервису, међутим, он је изједначио. Српски тенисер је тада успешно везао два гема и дошао до предности од једног брејка за 3:1. Гарсија-Лопес је и даље вршио велики притисак на Новака, али је први рекет света наставио низ до 6:1 и тако дошао до тријумфа после нешто више од сат времена игре.

Коментари / 0

Оставите коментар