Исламисти надомак Багдада

Припадници екстремистичке Исламске државе дошли су на мање од два километра од главног града Ирака, Багдада, саопштила је Фондација за помоћ и помирење на Блиском истоку, пренио је британски 'Индепендент'.

Свијет 29.09.2014 | 20:30
Исламисти надомак Багдада

"Исламска држава је сада на мање од два километра од уласка у Багдад", рекао је портпарол Фондације.

Нешто раније, сиријска Опсерваторија за људска права је саопштила да су џихадисти Исламске државе дошли и на пет километара од кључног курдског града Аина ал-Араба, на граници Сирије са Турском.

Припадници Исламске државе су испалили најмање 15 ракета које су погодиле центар града, навела је Опсерваторија, напомињући да је једна  особа погинула.
Исламска држава је кренула на овај град, у сјеверној сиријској провинцији Алепо, прије
 двије недјеље, пренијела је агенција АФП.

Ал Џазира је јавила да је више од 15.000 људи напустило град пред  налетом екстремиста.

Међународна коалиција предвођена САД извела је током ноћи ваздушне нападе на припаднике Исламске државе у четири сиријске провинције Алепо, Раку, Хасакех и Деир ел-Зоур и највећу сиријску плинару Коноко.

САД и њени арапски савезници започели су ваздушне ударе у прошли уторак, нешто више од месјец дана пошто је Вашингтон кренуо са ваздушним нападима на џихадисте у Ираку.

Џихадисти Исламске државе држе по контролом значајан део ирачке и сиријске територије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

29.09.2014 19:52

Арап Обама навалио бомбардовати Сирију,чини ми се да он није ни кренуо на брацу исламисте као сто прица,њему је изгледа циљ Сирија,

ОДГОВОРИТЕ