ЛШ: Данас 2. коло у Е, Ф, Г и Х групи

Фудбалери Пари Сен Жермена дочекаће Барселону у дерби утакмици другог кола Ф групе Лиге шампиона, а занимљиво би требало да буде и у Манчестеру где ће Сити дочекати Рому.

Фудбал 30.09.2014 | 08:45
ЛШ: Данас 2. коло у Е, Ф, Г и Х групи

Последњи пут Барселона и ПСЖ играли су у четвртфиналу Лиге шампиона у сезони 2012/13. Каталонци су прошли даље после два ремија - 2:2 у Паризу и 1:1 у Барселони.

Тренер Парижана Лоран Блан још ишчекује вести око опоравка Златана Ибрахимовића од повреде и нада се позитивном исходу. За шведског репрезентативца то би био нови дуел са бившом екипом.

"Верујемо да ће бити спреман за дуел са Барселоном. Такође, ту је проблем и са повредом Тијага Силве, који још не може да игра и опоравак иде веома споро", рекао је Блан.

Парижани су прошле недеље у првенству Француске ремизирали са Тулузом, док је Барселона у Примери савладала Гранаду са 6:0.

"Ако не игра Ибрахимовић, ПСЖ ће бити знатно слабији. Ипак, они желе добар резултат против нас. Гледао сам неколико њихових мецева и ради се о екипи која може да освоји Лигу шампиона", навео је тренер Барселоне Луис Енрике.

У другој утакмици Ф групе екипа Апоела дочекаће у Никозији холандског шампиона Ајакс.

Један од дербија биће одигран у Манчестеру, где ће Сити, који је у веома доброј форми, дочекати лидера Серије А, екипу Роме.

Сити је прошлог викенда у Премијер лиги у гостима савладао Хал Сити са 4:2, док је Рома у Серији А била боља од Вероне са 2:0.

"За нас је меч са Ромом одлучујући. Италијани су добили у првом колу, а ми смо изгубили тако да су нам бодови преко потребни. Очекујем тешку утакмицу, не смемо да кикснемо код куће", рекао је менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

У првенственом мечу са Халом српски репрезентативац Александар Коларов седео је на клупи, а питање је да ли ће сутра добити шансу у тиму Ситија.

Други меч Е групе игра се у Москви, где ће домаћи ЦСКА покушати да пружи што јачи отпор шампиону Немачке, Бајерну.

За очекивати је да се у тиму Армејаца нађе и репрезентативац Србије Зоран Тошић.
Лидер Премијер лиге, лондонски Челси путује у Лисабон, где гостује екипи Спортинга у мечу Г групе. У првом колу "плавци" су неочекивало кикснули и ремизирали код куће са Шалкеом, док је Спортинг одиграо нерешено против Марибора.

Бранислав Ивановић и Немања Матић требало би да се нађу у стартној постави Челсија.

Португалски Порто у утакмици Х групе гостује Шахтјору у Љвову, пошто домаћин због кризе у Украјини не може да игра на свом стадиону Доњецку.

Белоруски Бате Борисов ће у другом мечу ове групе угостити Атлетик Билбао.

Парови другог кола:
Група Е:
ЦСКА Москва - Бајерн (18)
Манчестер Сити - Рома (20.45)
ТАБЕЛА: Рома 3, Бајерн 3, Манчестер Сити 0, ЦСКА 0.
Група Ф:
ПСЖ - Барселона (20.45)
Апоел - Ајакс (20.45)
ТАБЕЛА: Барселона 3, ПСЖ 1, Ајакс 1, Апоел 0.
Група Г:
Спортинг Лисабон - Челси (20.45)
Шалке - Марибор (20.45)
ТАБЕЛА: Челси 1, Шалке 1, Марибор 1, Спортинг 1.
Група Х:
Шахтјор - Порто (20.45)
Бате Борисов - Атлетик Билбао (20.45)
ТАБЕЛА: Порто 3, Атлетик 1, Шахтјор 1, Бате 0.

Коментари / 0

Оставите коментар