Почела академска година за бруцоше

На јавним факултетима у Бијељини данас је почела академска година за бруцоше, која је, за разлику од претходних, ове године стартовала једну седмицу раније.

Република Српска 29.09.2014 | 19:05
Почела академска година за бруцоше

Новоизабрани декан Правног факултета Радомир Лукић каже да је први семестар за бруцоше почео раније због евентуалних временских неприлика које би могле да се догоде у децембру.

"Почели смо са намером да наших 15 радних седмица, наставе, вежби и свих осталих облика образовања завршимо до краја децембра или у првој или евентуално другој седмици јануара", рекао је Лукић.

Бруцоши Педагошке академије, Факултета пословне економије, Пољопривредног факултета имали су традиционално "Бруцошко јутро" на којем су им се обратили декани ових високошколских установа и подијелили
им индексе, док су студенте прве године Правног факултета у Бијељини, због претходне посјете одјељењима на Палама и Сребреници, тек поподне поздравили декан Радомир Лукић, продекан за наставу Горан Марковић, те професор и бивши декан Правног Факултета Милан Томић.

Истичући да за ове студије влада изузетно интересовање младих, Лукић је подсјетио да је ове академске године право на три одјељења Правног факултета на Палама, те у Сребреници и Бијељини уписало око 200 укупно редовних студената.

"Изузетно смо задовољни бројем студената који су покушали да дођу до знања потребног за бављење правном професијом и спремни смо да им помогнемо да савладају све што је потребно, како би овај део Републике Српске добио оспособљене, знањем потковане, уљудне и угледне младе правнике, који су потребни и државном и јавном-правном животу веома много", рекао је Лукић након обраћања бруцошима у амфитеатру Центра за високо образовање.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

правник

29.09.2014 17:44

Увазеном професору Лукицу велики успијех у даљем раду на мјесту декана И да своје знање И даље преноси као сто је то цинио И до сад'. Захвални студент

ОДГОВОРИТЕ