Видео: Роналдо срушио рекорд стар 60 година!

Кристијано Роналдо константно помера границе у Реалу, даје више од једног гола по мечу, а ове сезоне је урадио нешто што није виђено 60 година.

Фудбал 30.09.2014 | 10:00
Видео: Роналдо срушио рекорд стар 60 година!

Португалац је постигао чак десет голова у првих шест кола што је последњи урадио Паињо из Депортиво Ла Коруње 1954. године.

Годину дана раније то је учинио Мађар из Барселоне Ласло Кубала, а ниједан од њих није био најбољи стрелац Примере тих сезона. Ронало има шансу да их надмаши.

Бољи старт од овог трија имао је 1939. године играч Еркулеса Хосе Виланова који је постигао 11 голова у шест утакмица. Годину дана касније то је учинио Проден за Атлетико Мадрид, а апсолутни рекордер је Маријано Мартин из Барселоне са 12 голова 1943. године.

Роналдов просек ове сезоне у Примери је два гола по мечу, јер није играо у Сан Себастијану. Најбољи играч света је тако надмашио легенде Реала Алфреда ди Стефана и Амансија Амара.

Следећи Роналдов циљ је рекорд Лионела Месија. Највећи ривал држи рекорд са чак 50 голова у Примери (73 у сезони), било је то 2011/2012. Тада је Аргентинац дао 'само' седам голова у првих десет кола.

Нека се спреме Атлетик Билбао, Леванте и Барселона у октобру, јер стиже:

Коментари / 0

Оставите коментар