Стављао опијум у храну да би гости поново дошли

Власник ресторана у Кини убацивао је сјеменке мака у тјестенину како би гости постали зависни, што би их натјерало да се опет врате у његов ресторан. Осумњичени, познат под именом Занг, признао је полицији да је своју храну послуживао са опијумом.

Свијет 29.09.2014 | 16:58
Стављао опијум у храну да би гости поново дошли

Занг је у августу купио чак два килограма макових пупољака у којима се налазе сјеменке од којих се иначе прави опијум. Он их је мљео и додавао и резанце и другу тјестенину, пише Телеграф.

Овај злочин је откривен када је један од гостију добио позитиван резултат теста на дрогу. Лиу Јуиоу је тврдио да никад није користио дрогу, када је отишао на тестирање због саобраћајне контроле. Полиција га је држала у затвору 15 дана, док се он није досјетио да пошаље своје рођаке у ресторан и да пробају резанце за које је сумњао да су садржали "посебан зачин".

Лиу је појео ово јело само пар сати прије хапшења, па се тако и досјетио да је можда узрок његових проблема баш у тој кухињи. Резултати тестова његове породице су показали такође позитивне резултате, па је полиција покренула истрагу против власника ресторана.

Власник кинеског ресторана је ухапшен и задржан у притвору 10 дана. Полиција истиче да необрађене сјеменке садрже сасвим довољну количину опијата који, кад се наталожи у тијелу, може изазвати зависност.


Коментари / 0

Оставите коментар