Партизан добио ривале у Еврокупу

Партизан НИС играће против Лијетувос Ритаса, Банвита, Красног Октобра, Хапоела и Асесофта у групи Е Еврокупа у сезони 2014/2015.

Кошарка 29.09.2014 | 15:15
Партизан добио ривале у Еврокупу

Српски шампион ће тако путовати у Литванију (Виљнус), Турску (Бандирма), Русију (Волгоград), Израел (Јерусалим) и Румунију (Плоешти) током групне фазе од 14. октобра до 17. децембра.

Црно-бели су добили тешку групу, озбиљне ривале али су избегли вероватно много теже из Русије Химки и Локомотиву, те Бешикташ и Будућност.

По четири најбоља тима из сваке групе ће да прођу у Ласт 32 фазу у којој ће им се прикључити осам тимова из Евролиге, а сви ће бити подељени у осам група.

По два најбоља ће се пласирати у елиминациону фазу, од осмине финале до финала, по меч код куће и у гостима.

Еврокуп 2014/2015:

Конференција 1 (запад):
Група А: Бамберг, Сарагоса, Ређио Емилија, Стразбур, Париз, Бон
Гупа Б: Канту, Гран Канарија, Остенде, АСВЕЛ, Дижон, Артланд
Гупа Ц: Нимбурк, Севиља, Виртус Рома, Шарлроа, Нанси, Олденбург

Конференција 2 (исток):
Група Д: Химки, Бешикташ, Зенит, Рига, Унион Олимпија, Солнок
Група Е: Лијетувос Ритас, Банвит, Красни Октобар, Партизан, Хапоел, Асесофт
Група Ф: Локомотива Кубањ, Пинар Карсијака, Будућност, Вентспилс, Зјелона Гора, ПАОК

Лијетувос Ритас: Увек незгодан литвански тим који је два пута освајао ово такмичење. Последњих сезона је често био ривал нашим екипама. Ритас је прошле сезоне стигао од осмине финала ЕК, а претходно је остварио само једну победу у ЕЛ, изгубивши два пута од Звезде. Тренутно су највеће звезде овог тима Мартинас Гецевичус, Лукаускис Миндаугас те тројица Американаца – Мајк Мозер који је стигао са Орегона, бивши играч Л.А. Клиперса Тревис Лезли и још један 'руки' Били Берон.

Банвит: Овај тим је прошле сезоне доживео само два пораза у регуларном делу турског шампионата и био испред Фенербахчеа, Анадолу Ефеса, Галатасараја и Бешикташа. Зауставила га је Галата са 3-1. У ЕК су заустављени у Ласт 32 фази. Тренер екипе је Зоран Лукић, скоро су довели Владимира Драгичевића и Владимира Веременка, а ту су још Кит Симонс, Сами Мехија, И Џеј Роланд, Чарлс Дејвис...

Красни Октобар: Тим из Волгограда је мање познати руски представник који је прошле сезоне стигао од осмине финала ВТБ лиге, али није могао да се носи са Локомотивом. У саставу има чак шесторицу Американаца, а најзвучније име је Ромео Тревис, бивше крило Химкија, Задра, Хапоела...

Хапоел: Тим из Јерусалима је прошле сезоне био одличан у ЕК, у конкуренцији Химкија, Пинар Карсјаке, Будивељника, Банвита и Унион Олимпије и Улма је стигао до четвртфинала где га је зауставио Нижниј Новгород захваљујући убедљивој победи у Русији. Прве звезде тима су искусни израелски репрезентативци Лиор Елијаху, Јотам Халперин, те Американци Брејс Рајт, Донта Смит, Тони Гефни уз још неколико земљака.

Асесофт: Троструки узастопни шампион Румуније. Тим из Плоештија је прошле сезоне у ЕК имао само три победе, али је једну од њих остварио над Химкијем у Москви. Преостале две су забележене против Игокее. Тим води наш Владимир Арнаутовић, док је у екипи Драган Лабовић. Асесофт има и четворицу Американаца, а најзвучније име је бивши плеј Јуте, Галатасараја и Макабија Ди Браун. Ту је и сјајни тројкаш из Литваније Маријус Рункаускас.

Коментари / 0

Оставите коментар