Саша би да игра још мало

Капитен Партизана Саша Илић изјавио је да још не размишља о крају каријере.

Фудбал 29.09.2014 | 13:15
Саша би да игра још мало

Илић, који има 37 година, истакао је да нема намеру да се пензионише све док се осећа физички спремним за максималне напоре.

„Исто питање ми постављају последњих четири-пет година. Док се фижички будем добро осећао и не будем склон повредама, желећу да играм. Далеко је јун, до тада имам уговор, много ствари ће се издешавати, идем зато корак по корак. Лако ћемо се договорити, Партизан је мој клуб и кад дође време причаћемо о томе“, рекао је Илић у интервјуу Тањугу.

Рекордер Партизана по броју првенствених голова (121) не крије да би по завршетку играчке каријере желео да остане у фудбалу, можда и на тренерској позицији.

„Нисам човек који размишља тако далеко. Додуше, нисам очекивао да ћу играти тако дуго, газим 37. годину, а фудбал је мој живот. Хоћу да останем у фудбалу, моје место везано је за Партизан, али полако“, навео је он.

Илић је за Партизан од 1996. године доодиграо више од 600 званичних утакмица, а испред њега је на вечној клупској листи још само Момчило Вукотић.

„Нисам оптерећен рекордима, а имам Воју Радојевића из клуба који ме обавештава о овоме. Ипак, што сам старији то сам поноснији на те бројке, поготово што сам све то постигао играјући у клубу који волим. Биће лепо ако оборимо још неки рекорд, међутим, Партизан је изнад свих нас“, објаснио је капитен ’црно-белих’.

Искусни везиста признао је да је на почетку каријере имао знатно скромније циљеве.

„Сад кад вратим филм, нисам то очекивао. Прва жеља била је да уђем у тим, па да дам гол Звезди, а онда да освојим титулу. Нисам замишљао ни да ћу одиграти оволико мечева, дати толико голова и освојити бројне титуле“, додао је Илић.

Партизану добро иде ове сезоне – пласирао су се у Лигу Европе и водећи је тим на табели националне Суперлиге. Илић наводи да је једини кикс била елиминација од Лудогореца у квалификацијама за Лигу шампиона.

„Један гол нас је делио од последњег круга квалификација, уз мало среће можда смо могли и то. Ипак, обезбедили смо још шест мечева у Европи. Ако није могла ЛШ, онда је добра и Лига Европе. Такође, сама чињеница да смо шест мечева заредом у првенству и један у Купу решили у своју корист и узели велики бод против Тотенхема чини ме изузетно задовољним, желим да се серија настави победама у првенству и Купу и да сакупимо што више бодова у Европи“, поручио је Сале.

Он сматра и да густ распоред мечева у првом делу сезоне не може да буде оправдање за екипу, као ни умор који се свакако осећа у ритму играња мечева на свака три дана. И поред тога, осим дуела са Црвеном звездом, свестан је да се титуле освајају на „малим“ утакмицама.

„Тек је почетак, ту је и Војводина која је добро стартовала. Откад играм, а играм дуго, вечити се увек боре за титулу осим оне сезоне када је шампион био Обилић. Првенство се увек добија на малим утакмицама. Морамо да идемо од меча до меча. Нама је важно да победујемо и чекамо киксеве Звезде и Војводине“, истакао је Илић.

Капитен Партизана упоредио је и време када је дебитовао за први тим са околностима у којима се тренутно налазе ’црно-бели’, али и комплетан српски фудбал.

„Партизан је тад почео да зависи од продаје играча. До тада момци нису ишли у иностранство после неколико одиграних утакмица. Са друге стране, ово је неминовност јер клуб од тог живи. Волео бих да играчи, пре свега из наше школе, више година проведу у првом тиму, па тек онда иду у иностранство. Надам се да ће доћи тренутак да ће Партизан моћи да одбије понуду за неког играча, да екипа буде на окупу неколико година и да на основу тога људи суде о њиховим квалитетима“, закључио је Илић.

Коментари / 0

Оставите коментар