Тадић: Бићу предсједник свих грађана

Морамо оставити по страни реторику подјела и радити према нашој европској будућности и ја као предсједник Републике Српске ћу изражавати јединство свих грађана како би се ови циљеви остварили, рекао је Огњен Тадић, потпредсједник СДС-а и кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске.

Република Српска 29.09.2014 | 07:25
Тадић: Бићу предсједник свих грађана

"Оптимиста сам зато што видим да народ има искрену жељу за борбом против корупције и непотизма и вјерује да можемо да урадимо исто што су Вучић и његова екипа урадили у Србији", нагласио је Тадић.

НН: Шта највише замјерате актуелној власти?

ТАДИЋ: То свако види. Додик и врх СНСД-а су током задњих девет година претворили Републику Српску у партијску државу, гдје само они који су повезани са њим или са неким из његове свите или они одабрани из СНСД-а имају шансу за напредак, док су услови за живот обичних грађана постали неподношљиви. Сваки десети грађанин је напустио земљу за ово вријеме од када су они на власти! Села су празнија, а исто тако и учионице у основним школама широм Републике Српске. То је велики проблем који је створен незаинтересованошћу тренутне владе за економију и који је гурнуо многе људе у незавидну ситуацију. Без послова нема ни прихода од пореза и то доводи пензије у опасност. Није одржива ситуација у којој постоји више људи који примају пензије него оних што су запослени. Жене широм Републике Српске не могу да приуште себи да купе основне намирнице за своје породице. Тренутна власт је игнорисала њихове проблеме, једино што им је дала је обични пи ар са Путином и празну причу како би подијелила народ и свалила кривицу на друге. То је оно што Додик не разумије. Ми не можемо имати стабилну и сигурну Републику Српску без јаке економије. И због тога је нама економија на првом мјесту, а исто тако и борба против непотизма и корупције, јер у другом случају наши млади људи неће имати будућност у Републици Српској. И због тога су нам промјене пријеко потребне 12. октобра. Вријеме је да људима дамо шансу за нормалан живот и бољу будућност, а ја ћу све учинити да будем предсједник свих грађана и да то буде и остварено.

НН: Убијеђени сте у побједу за предсједника Републике Српске и Савеза за промјене, на чему темељите тај свој оптимизам?

ТАДИЋ: Пропутовао сам цијелу Републику Српску задњих неколико мјесеци и причао сам са хиљадама људи, старима и младима, мушкарцима и женама, пољопривредницима и радницима у фабрикама, и оно што ме је највише задивило је, упркос свим невољама кроз које пролазе због Додиковог режима, људи још нису изгубили наду у бољу будућност. Оптимистичан сам зато што они вјерују у промјене и да напокон можемо имати владу која ће нам обезбиједити просперитет који би требало да имамо због природног богатства наше земље и талента наших људи. Оптимиста сам зато што видим да народ има искрену жељу за борбом против корупције и непотизма и вјерује да можемо да урадимо исто што су Вучић и његова екипа урадили у Србији. Оптимиста сам зато што имамо озбиљан и чврст план економског опоравка Републике Српске и што ћу ја бити предсједник свих грађана, који ће инсистирати на томе.

НН: Због чега сте кандидовали свог возача и тјелохранитеља за предсједника Републике Српске? Власт оптужује СДС да спрема изборну крађу, који је Ваш коментар?

ТАДИЋ: Није тачно да сам кандидовао било кога за изборе. Ја немам возача ни тјелохранитеља, и то само по себи говори о истинитости навода СНСД-а. У Републици Српској имамо деветнаест кандидата за предсједника Републике Српске. Логично је да ваљда свих деветнаест не мисли да ће побиједити. У складу с изборним законом свако има право да учествује у изборном процесу ради промоције неке политичке идеје или због тога да допринесе демократском развоју друштва кроз допринос регуларности изборног процеса.

НН: Такође, актуелни предсједник Републике Српске тврди да спремате протесте ако изгубите изборе. Да ли је то тачно?

ТАДИЋ: Сваког јутра кад се пробудим помислим шта бих могао да урадим да осигурам да ових милион људи који желе промјене има шансу за бољу будућност. Тако да и не размишљам о Додиковим смијешним оптужбама. Нажалост, он тако функционише. Људи знају да их је изневјерио и да имају веће шансе ако подрже 12. октобра људе који имају стварна рјешења за економију. Тако да је његова посљедња очајничка тактика да плаши народ, јер знају да је Огњен Тадић човјек који је провео свој живот борећи се за једнакост и владавину закона у Републици Српској. Било као новинар, војник, ратни заробљеник, активиста, адвокат или политичар никада нисам нити бих урадио било шта што би угрозило стабилност и безбједност Републике Српске, за коју се жртвовао толики број Срба. Значи, одговор на ваше питање је да једино припремамо побједу и нову владу која ће нам дати шансу за бољи живот послије 12. октобра.

НН: На чему ћете инсистирати уколико освојите предсједнички мандат? Који ће бити приоритети у Вашем раду?

ТАДИЋ: Бићу предсједник свих грађана и инсистираћу на томе да станемо у крај овој партијској држави и да се ефикасно и одлучно упустимо у борбу против корупције и непотизма. Прво ћу посјетити Београд па онда Москву, не зарад личне промоције, него како бих ојачао економске везе са наша два највећа савезника и како бисмо подигли нашу индустрију и пољопривреду. Инсистираћу на томе да сви који раде у владиним институцијама, без обзира на њихову партијску припадност, оставе по страни нетрпељивост и раде као тим како бисмо могли да примијенимо наш економски план и направимо од Републике Српске просперитетну земљу. Достојанствено ћу представљати Републику Српску пред међународном заједницом, да би страни инвеститори видјели у нама привлачну дестинацију за улагање свога капитала. И најважније од свега, ја ћу се држати највиших стандарда као шеф државе. Вучић ради 20 сати дневно и ја обећавам да ћу исто тако радити, зато што људи гласају за промјене и све ћу урадити што је у мојој моћи да им пружим прилику за нормалан живот.

НН: Како Ви тренутно видите позицију Републике Српске на економском и међународном плану?

ТАДИЋ: Због Додикових и СНСД-ових лоших одлука задњих девет година далеко смо од онога гдје је требало да будемо. Знам да ће неки људи рећи да смо и ми у прошлости гријешили, али данас имамо потпуно нов тим људи и чврст економски програм како би ствари у нашој земљи кренуле набоље. Најважније је да препознамо да су нам потребне промјене, и то одмах. Морамо да се концентришемо на изградњу наше индустрије и пољопривреде како бисмо могли да извозимо производе. Исто тако морамо да привучемо стране инвеститоре како би уложили свој новац у изградњу фабрика и стварање нових радних мјеста, а не само да узимамо нове кредите које ће наша дјеца морати да враћају. Желим да Република Српска буде поштована у међународним круговима. Под мојим вођством никада нећемо жртвовати сигурност Републике Српске, али ћемо имати однос са БиХ који неће угрожавати ничије животе. Морамо оставити по страни реторику подјела и радити према нашој европској будућности и ја као предсједник Републике Српске ћу изражавати јединство свих грађана како би се ови циљеви остварили.

Извор: Независне новине

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

рви

29.09.2014 06:18

Гласаћу за тебе на изборима овај пут треба ти дати шансу ови су показали своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд

29.09.2014 06:26

Огњена за новог предсједника Републике Српске! Све ове године сам члан СНСД странке више нећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

29.09.2014 06:42

Ма шта ће, јуче претили плацали нема чим се нису служили и једва добили изборе. И синоц славе. Ватромет, е моја црвена бандо колико ниско сте пали. И опет слагали по обичају уопште није разлике 2100 него доста мање али навикли смо на њихове лажи и преваре. Ово је велики успјех Савеза за промјене, тако да Оги не мораш да бринеш ти си од 13.10.2014 100% предсједник и то убједљиво. Све ће општине тракториста изгубити и БЛ. Живи били па видјели.. Напријед Огњене.. Напријед СДС до коначне побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

29.09.2014 07:08

И пијана врана је видјела да су у паници, онолико славље а таква побједа.Ни сам Додик не вјерује у изборну побједу као олаксање им је било синоц, медјутим нород само треба да се мало висе мобилизује и њихове сплетке и њихов инзењеринг је на поду.Додика треба мац јер је пун куфер свим људима добре воље његове бахатости.Народу треба неко ко це радити а не силити се , бахат и некултуран став да има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

29.09.2014 07:19

Народу РС је дошло до грла њиховог криминала,корупције и непотизма.Нови предсједник,Огњен Тадић ће,коначно,са новом екипом,која ће преузети ову јадну земљу,да је извлачи , и да је извуче из блата у који су је увалили садашњи властодршци.Нема друге,сви изаћи на изборе за наше боље сутра,а нови предсједник нам је образложио како ћемо стићи дотле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

29.09.2014 07:23

Огњен Тадић, предсједник Републике Српске!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

конте

29.09.2014 08:02

А,не ко овај, председник мафијаског удрузења, задузеног за голу пљацку народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

29.09.2014 08:08

Од 13 октобра це и сунце мало цесце и другације да сије. Напред Огњене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови

29.09.2014 08:18

У његовим Лактасима 50% људи или 16000 није брига за изборе. Скоро 25% је рекло да је против њега. Знаци 75 % бираца му није дало глас . Опозиција ако мисли несто направити мора мотивисати људе да изадју на изборе, дати им конкретну наду . То мозе бити само конкретан одговор како обезбједити 100 000 радних мјеста у наредне двије године !

ОДГОВОРИТЕ
Name

јуве

29.09.2014 08:32

Па не знам ,некако је Тадићева кампања није нешто снажна.Додик је пуно ангажованији а и ови избори у Лакташима не иду у прилог Тадићу.А примјећујем да и Босић не даје пуни допринос у Тадићевој кампањи.Волио би да гријешим али нашто ми овдје не штима.Па и Мићић би требао да се више укључи у кампању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новији

29.09.2014 08:46

Потпуно се слажем са "Новим" да је суштина у анимацији неопредијељене и слуђене половине која не жели да излази на изборе. Шта је рјешење овог проблема? Господо из Савеза за промјене морате много чешће и жешће помињати хапшење криминалаца везаних за власт (и оних других). Морате јасно дати гаранције да ћете то и учинити - нпр. поднијети оставку Владе ако се не усвоји Закон о ипитивању поријекла имовине и не разријеше крупне афере. То је оно што народ још не чује на начин како би то желио и то је разлог зашто гласа само пола бирача. Нема говора о економији и запошљавању, као највећим проблемима друштва, ако не скршимо криминал и корупцију. Народ је жељан "хљеба и крви". Хљеб сте јасно понудили али фигуративну "крв" нисте на начин како би то уши већне желили да чују. Послушајте овај савјет и покосићете их до ногу за двије седмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈованБЛ

29.09.2014 09:16

Огњен је прави предсједник за РС, цовек који це на све градјане гледати исто, без партијске књизице, без уцлањења. Цовек који це радити свој посао онако како треба. Напред Огњене, народ је уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улице

29.09.2014 09:16

Напред Тадицу,Улице су уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас_у_маси

29.09.2014 09:25

Овом приликом зелим да поруцим свим градјанима РС.а да изадју на изборе у сто вецем броју, дајте глас онима од којих цете имати користи, од сирења мрзње и националне подјеле нецемо се хљеба најест такве странке које то пропагирају никоме не требају а камоли да су од користи, о томе је бесмислено говорити. Инаце долазим из ФБиХ и заговорник сам здравог разума. Тек кад нас задеси невоља видимо ко је коме од помоци, биле су поплаве људски разум је да прузи руку не питајуци ко је и ста је, зато молим вас бирајте онога од којег цете имати користи а не оне које трују народ мрзњом, народ треба конацно да заустави оциту манипулацију и крадју градјана. Лијеп поздрав свим нормалним људима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

29.09.2014 09:43

Г. Тадицу, гласацу за Вас, али ако нас за*ебете као ова банда онда сте га уфитиљили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

29.09.2014 09:52

Тадић ће побједити, тек се спрема удар на Милу ових дана!!!провјерено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

29.09.2014 09:53

Човјек који улијева наду у боље сутра. РС без подјела и унутрашњих сукоба, свадја, је најјача и најстабилнија РС. Овај човјек разумије проблеме обичних људи у РС и зна како их ријеши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бн

29.09.2014 09:55

Постујем Вас и Вас рад,али молим Вас засто не извјеставате са трибина које се одрзавају у Херцеговини!? Јуце Берковици,Невесиње,Гацко...атмосфера за памцење,дупло веца подрска и еуфорија него на скуповима владајуцих.Обавјестите народ нека се зна...Данас наствак промоције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛАДИ

29.09.2014 10:22

ДРАГИ СРБИ СВИ А ПРИЈЕ СВЕГА МИ МЛАДИ ТРЕБА ДА ИЗАЂЕМО НА ИЗБОРЕ 12. ОКТОБРА ЈЕР НАМ СЕ ДАЈЕ ШАНСА ДА ПОДРЖИМО КАНДИДАТЕ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ И ТИМЕ ДАМО ШАНСУ ЉУДИМА КОЈИ СУ СПРЕМНИ ДА РАДЕ ЧЕСТИТО БЕЗ КОРУПЦИЈЕ. ДО ПОБЈЕДЕ 12.ОКТОБРА ЗА ИВАНИЋА,ТАДИЋА А ПОСЛИЈЕ И ЗА ПРЕМИЈЕРА БОСИЋА. КО ОВАКО НЕ ГЛАСА ГЛАСА ЗА ПРОПАСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ ВЛАСЕНИЦА.

29.09.2014 11:24

НАПРЕД ОГЊЕНЕ УЗ ТЕБЕ ЈЕ ЦИЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА. ТИ НАМ ЈЕДИНИ ДАЈЕШ НАДУ ДА ЋЕ БИТИ БОЉЕ.У ВЛАСЕНИЦИ, ШЕКОВИЋИМА И МИЛИЋИМА СИГУРНА ЈЕ ПОБЈЕДА СДС. ДА СУ КАНДИДОВАЛИ НЕКОГ ДРУГОГ , А НЕ МИЋУ КРАЉЕВИЋА, БИЛА БИ ТИЈЕСНА БОРБА, А ОВАКО ПОРЕД НАШЕГ КАНДИДАТА НЕМА ШАНСЕ ДА КРИМИНАЛАЦ МИЋО КРАЉЕВИЋ ПРОДЈЕ, ЈЕР СВИ У ОВОМ ДИЈЕЛУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗНАЈУ ДА ЈЕ ПРЕСУДЈЕН ЗБОГ ОТМИЦЕ ОДБОРНИКА У ОСМАЦИМА, А И ВЛАСЕНИЦА ЗНА ДА ДУГУЈЕ СТРУЈЕ 12.000 КМ, А ТРАМПИЋКА МУ НЕ ИСКЉУЧУЈЕ, ЈЕР ЈЕ ДИРЕКТОР ЕЛЕКТРА У ВЛАСЕНИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

29.09.2014 11:49

Јуце је Невесиње и Гацко а и Берковици доказали како се воли Српска. Јуце на трибинама СДС-а су биле препуно дворане. Драги нас будуци пресједнице јуце си могао увидјети како Херцеговина воли Српску,како воли дрзавотворну странку и једину странку која је била уз овај народ када је стварана Српска. Огњене теби вјерује Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

буддха

29.09.2014 12:29

Огњен је суста супротност поманиталом Баји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

29.09.2014 13:07

Огњен ће бити предсједник РС кад Вукашин буде начелник Лакташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

29.09.2014 13:45

Не обећавај пуно!!!

ОДГОВОРИТЕ