Жену каменовали до смрти

Милитанти из сомалијске организације Ал шебаб каменовали су жену до смрти у граду Баравеу, након што ју је њихов суд прогласио кривом за прељубу, изјавили су данас очевици.

Свијет 27.09.2014 | 13:32
Жену каменовали до смрти

Ал шебаб, која је повезана са Ал каидом, покренула је оружани сукоб ради успостављања стриктног тумачења исламског шеријата.

Припадници мировних снага Афричке Уније и сомалијске Владе истјерали су милитанте из бројних дијелова на истоку ове државе али Ал шебаб проводи своју власту областима у којима је још под контролом.

Неколико стотина људи окупило се како би посматрало убиство Сафије Ахмед Џимале на отвореном пољу. Несрећна жена покопана је у земљу до рамена, након чега су је каменицама гађали маскирани припадници Ал шебаба и локални мушкарци.

Особа, која је себе идентификовала као судију Ал шебаба, рекао је да је она признала да има три супруга. Он је изјавио да њих тројица нису знала да су ожењени истом женом и свједочили су против ње.

Према исламу у бројним муслиманским земљама, жена може да има само једног супруга, али је мушкарцима дозвољено да имају до четири жене.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

XY

27.09.2014 11:45

Своје умотају од главе до пете, не знас јел ти иде муско или зенско у сусрет, каква им је то вјера у којој је дозвољено да се убија и то на такав нацин, право дивљаство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

27.09.2014 20:59

Ово це и код нас у Сарајеву ускоро да подју практицирати. Вец полако туку палијама дјевојке по граду. Пребијају мускарце који сједе у кафанама за вријеме Рамазана .

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузно

27.09.2014 21:31

Ово није ниједна зена заслузила.Ко су они да јој суде.Знам да је то ди њихове културе ал су праве зивотиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

28.09.2014 21:51

Мало је глупо да Срби о овоме пису коментаре зато би замолио господу Босњаке да напису који коментар. Бас ме интересује како наси муслимани гледају на ове исламске фанатике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

29.09.2014 07:55

Једини нацин да се људи уведу у ред је сила, нажалост.

ОДГОВОРИТЕ