Пред нама несвакидашње топли јесен и зима

Према прогнозама Републичкох хидрометеоролошког завода Србије, зиме скоро и да неће бити. После кишовитог лета, пред нама су иненађујуће топли јесен и зима.

Србија 27.09.2014 | 12:58
Пред нама несвакидашње топли јесен и зима

Михољско лето у октобру

Средња минимална температура ваздуха у октобру имаће вредности у границама вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.3ºЦ у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност октобарске средње минималне температуре ваздуха од 9.6ºЦ. Средња максимална температура ваздуха у октобру биће у границма вишегодишњег просека, са вредностима у просеку нижим за око 0.2ºЦ у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током октобра биће око 18.5ºЦ.

Топлији и просечно влажан новембар

Средња минимална температура ваздуха у новембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.8ºЦ у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност новембарске средње минималне температуре ваздуха од 4.8ºЦ. Средња максимална температура ваздуха у новембру биће у границама вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.4ºЦ у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха током новембра биће око 11.1ºЦ.

Нема зиме ни у децембру

Средња минимална температура ваздуха у децембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.7ºЦ у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност децембарске средње минималне температуре ваздуха од 1.9ºЦ. Средња максимална температура ваздуха у децембру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 1.1ºЦ у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха током децембра биће око 6.7ºЦ.

Наставак блаже зиме у јануару

Средња минимална температура ваздуха у јануару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.4ºЦ у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност јануарске средње минималне температуре ваздуха од 0.4ºЦ. Средња максимална температура ваздуха у јануару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку нижим за око 0.8ºС у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха током јануара биће око 4.6ºЦ.

Блажи фебруар

Средња минимална температура ваздуха у фебруару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.1ºЦ у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност фебруарске средње минималне температуре ваздуха од 1.1ºЦ. Средња максимална температура ваздуха у фебруару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.9ºС у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха током фебруара биће око 7.4ºЦ.

Топлији март

Средња минимална температура ваздуха у марту имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.8ºЦ у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност мартовске средње минималне температуре ваздуха од 4.3ºЦ. Средња максимална температура ваздуха у марту биће мало изнад или у границама вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.4ºЦ у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха током марта биће око 12.9ºЦ.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxxxл

27.09.2014 12:10

Цини ми се да су исто тако најавили еxтремно топло љето,али из искуства су скроз промашили,за ову годину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

27.09.2014 14:16

Љето? Колико се сјећам 2014. Године љета није ни било, прољеће је трајало готово пола године,а одмах затим од осмог мјесеца усли смо у јесен, мало влажнију и хладнију него иначе, ако не буде ни зиме,као што је није било ни почетком 2014., онда се све своди на 2 годишња доба, будјење природе која није у ствари ни ушла у фазу мировања, те јесен када се смањује активност природе и вегетација престаје,те тако у круг. Катаклизма на чудан, блажи начин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

27.09.2014 15:38

Ма немају појма ко је то могао прогнозирати толико унапред

ОДГОВОРИТЕ