Спреј забрањен у Бундеслиги!

Спреј који судије користе како би означиле прописану удаљеност живог зида од мјеста извођења слободног ударца забрањено је у Њемачкој! Судијско помагало је свој деби требало имати у 8. колу Бундеслиге које је на распореду 18. и 19. октобра.

Фудбал 26.09.2014 | 20:45
Спреј забрањен у Бундеслиги!

Компанија за сертификате, ТÜВ Рхеинланд, забранила је примјену спреја који је познат и под називом "9-15 фаир плаy лимит", а који кошта 12,95 евра.

"Овај спреј се не смије примјењивати и користити у Њемачкој, нити у земљама Европске Уније, јер није овлашћен. У свом садашњем облику не може се допустити његово кориштење", рекла је докторка Грета Дау, која ради у ТÜВ Рхеинланда.

Спреј који је произведен у Аргентини, запослени компаније за сертификате тестирали су девет дана. У њиховом извјештају стоји да спреј садржи парабен, који итекако утиче на хормоне људског тијела. Поред свега тестираног амбалажи је недостајала ознака да је продукт запаљив.

"С 33% концентрација запаљивих материја у самом спреју је вишеструко изнад дозвољеног нивоа, да не би носио ознаку запаљиве материје", објаснила је Дау.

Спреј се већ увелико користи у енглеској Премијер лиги, у Бразилу је на сцени већ три године, а почео се примјењивати и у Лиги шампиона у Лиги Европе, а проблем након ове забране би у свему могле постати утакмице њемачких клубова у европским такмичењима.

Коментари / 0

Оставите коментар