Терза каже: И Толе је крив за наше дугове!

"Звезда већ годинама уназад има анимозитет према Караџићу, којег је означила као једног од криваца за шест година без титуле и индиректно за једног од сукриваца за тешку финансијску ситуацију", рекао је функционер црвено-белих.

Фудбал 26.09.2014 | 00:00
Терза каже: И Толе је крив за наше дугове!

Вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде, Звездан Терзић, поново је изашао у јавност са захтевом да Томислав Караџић поднесе оставку на место председника Фудбалског савеза Србије.

Он је у изјави Тањугу објаснио да недосуђени пенали за Звезду против Напретка у Крушевцу нису разлог за смену Караџића, него да је на тај начин само настављен процес започет још прошле године.

"Он је тада окарактерисан као неуспешан председник и главни кривац за стање у српском фудбалу. На то се надовезао анимозитет који Звезда већ годинама уназад има према Караџићу, којег је означила као једног од криваца за шест година без титуле и индиректно за једног од сукриваца за тешку финансијску ситуацију. Ако шест година не учествујете у квалификацијама за Лигу шампиона, сваке године је огроман губитак, немате приходе од улазница, од УЕФА, немате играче за европско тржиште из шампионске екипе", истакао је Терзић.

Терзић је подсетио на акције које је клуб урадио прошле године против Караџића и додао да не би хтео да се овај захтев посматра лично због његовог вишегодишњег пријатељства са првим човеком ФСС.

"Ми смо пријатељи већ 25 година, имали смо и добрих и лоших временских интервала. Звезда је прошле године покренула читав низ акција: сакупљала је потписе за сазивање ванредне Скупштине ФСС, организовала је кашњење утакмица у које се укључила већина клубова, навијачи су протестовали и под тим притиском он је најавио да ће у децембру поднети оставку. Након тога формирана је радна група за добробит српског фудбала која је донела одлуку да се пружи још једна шанса Караџићу, али и да се орочи време од 60 дана, како би се извршиле корените промене и променио Статут", навео је Звездин функционер.

На мартовској скупстини ФСС црвено-беле је представљао потпредседник Славиша Кокеза, који је, како Терзић наводи, и тада јасно пренео став клуба:

"У случају да председник Караџић у року од 60 дана не изврси реконструкцију Извршног одбора и реформе унутар Савеза, Црвена звезда ће у складу са статутом поново покренути ванредне изборе. Али, он је тада ничим изазван тражио на Скупштини да се делегати изјасне о поверењу, злоупотребио ту седницу и манипулисао гласањем да је фудбалска Србија за њега, што није тачно", објаснио је Терзић, и додао:

"С обзиром на то да је прошло шест месеци од мартовске скупстине, а Караџић ниста није урадио од онога сто је обећао пре скупстине, нормално је да и Црвена звезда и сви остали који су тада били за промене наставе са запоцетом акцијом".

Према Терзићевим речима, од 2012. су се промениле спортске и друштвене околности и избори су неопходни .

"Оне грешке на мечу против Напретка су инструисане. Свиран је непостојећи пенал за домаћина, док три за нас нису. Судијских грешака увек има и биће их, али да четири спорне ситуације буду на штету Звезде - нема смисла. Ми нисмо Жагубица, а то се није десило у последњих 50 година. ФСС нас је додатно изритирао када је у анализи суђења саопштио да је грешка што један пенал није свиран, уместо три. Суђење у Крушевцу било је иницијална каписла и кап која је прелила чашу. Неопходна нам је нова енергија и крв која би покренула Србију. Ако је Караџић толико уверен у подршку коју ужива, нека се увери у њу, распише изборе и победи поново", поручује Терзић.

Податак да се А селекција Србије није пласирала на последња два велика такмичења, као ни селекција играча до 21 године, говори о неуспешности Караџићевог рада, а као посебан проблем Терзић наводи чињеницу да је Црвена звезда, као највећи српски клуб, искључена из руковођења ФСС већ шест година.

"Не могу да негирају да 65 одсто грађана Србије навија за Црвену звезду, а то значи да неће да гледају репрезентацију ни на телевизији због анимозитета према Караџићу. А то повлачи медије, спонзоре и све остало. Ако мисле да већ седму годину могу да воде ФСС уз тоталну апстиненцију свих припадника Црвене звезде и дају циничне изјаве, нека им иде на част. Желимо активну улогу у руковођењу ФСС јер мислимо да нам то припада и хоћемо пуну одговорност", закључио је Терзић.

Рок од 30 дана који је Црвена звезда поставила Караџићу да поднесе оставку истиче у периоду између прве и друге утакмице репрезентације Србије на почетку квалификација за ЕУРО 2016, против Јерменије (11. октобра) и Албаније (14. октобра).

Коментари / 0

Оставите коментар