Шпирић вријеђа грађане Европске Уније

Делегација ЕУ у БиХ реаговала је на изјаву министра финансија и трезора у Савјету министара БиХ Николе Шпирића која гласи: „Та донаторска конференција у Бриселу је добила манифестациони карактер. Имам осјећај да Брисел чека резултате избора да би помогао грађанима у БиХ, што не сматрам помоћи, него уцјеном и то такође не мислим да је добро.“

Босна и Херцеговина 26.09.2014 | 09:56
Шпирић вријеђа грађане Европске Уније

Делегација ЕУ у БиХ осуђује овакве неистините изјаве и изнесене неосноване тврдње.

У саопштењу Делегације ЕУ наводи се да је на донаторској конференцији ЕУ обећала помоћ за Босну и Херцеговину у вриједности од 85 милиона евра. Чињеница је да се тренутно реализује први дио донираних средстава од 42 милиона евра кроз Програм ЕУ за опоравак од поплава.

“Програм проводе УНДП, УНИЦЕФ и ИОМ, с циљем задовољавања потреба утврђених у оквиру Процјене потреба за опоравком и санацијом која је објављена у јулу.
Европска унија не чека, већ активно помаже становништву у БиХ”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да се новац грађана ЕУ, дониран у знак солидарности с БиХ, тренутно користи за обнову школа, домова здравља, зграда општина и центара за социјални рад.

“Овим средствима се помаже најугроженијим породицама у обнови њихових домова. Помаже се поновном покретању домаће привреде. Прошле седмице у Добоју је отворен обновљени дјечији вртић, док је Средњошколски центар у Добоју отворен у понедјељак 22. септембра”, наводи се у саопштењу.

Ове седмице, шеф Делегације ЕУ упутиће се у Шамац како би отворио још једну у низу обновљених школа.

“Објављени су јавни позиви за пријаве за помоћ у обнови стамбених објеката и за помоћ малим и средњим предузећима. Такође, ЕУ тренутно ради на припреми друге фазе донација у БиХ, односно додатног пакета од 43 милиона евра. С обзиром на све ове чињенице, апсолутно је неприхватљиво да домаћи званичник на такав начин доводи јавност у заблуду, вријеђа све оне који у овом тренутку напорно раде на терену и вријеђа солидарност коју су показали грађани ЕУ, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Ја

25.09.2014 05:37

Криминалац, јос не ухапсен, није се могао уплусати па се исфурао... Како га није срамота да уопсте коментарисе било ста! Издајник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

25.09.2014 05:45

Видјели људи у ЕУ колико је сати. Недају паре лоповима у руке. Зато сада владајуча гарнитура СДА, СНСД, СДП, на сва уста блате ЕВРОПСКУ УНИЈУ, зато што нису дали новац да они подјеле међусобно, а НАРОДУ угроженом од поплава, што остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

25.09.2014 05:47

Требали су новце ставити њима на располагање (у дзепове). Зна Европа ко су они и ста су до сада урадили. То је она нискост, удри руку која ти помазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марадона

25.09.2014 05:51

Никола Спириц је у Сарајеву вец 10 г није се удостојио да спомене РС до уназад 5 мјесеци сто наводи на размисљање или га је притиснуо сеф или кемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спириц

25.09.2014 05:58

Био сам у свим партијама са свима сам добар. Опет цу ја себи наци нецу никад у затвор. Зивјецемо вјецно лијепи и срецни ја моја љепота син и остала родбина и пријатељи. А ви народе ко вас ј... и онако нисте ни за ста него да вас у свој Дрвар у пецину уселим и ријесим вам стамбено питање .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

25.09.2014 06:29

А сада као ЕУ не ваља? Сутра кад да паре онда це ваљати!!!! А онда це му сеф реци : Де мало о ЕУ прицај добро, а онда це Цвија прицати о РУсији... А нама приватницима мед и млијеко... А сто сам јос једног партнера изгубио због њега и њему слицних, то га није брига... Поцели су нас поистовјецивати са њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

25.09.2014 07:22

Ако ови не буду у затвору у року од једне године послије октобарских избора (завршено суђење и жалбе, другостепене пресуде...), МИ СМО ГОТОВИ!!! Или спалити комплетну државу и направити нову из темеља, или се колективно убити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

25.09.2014 07:25

Ја лоповске му фаце,мајко моја!Из очију му лоповлук вири.Сад је свима све јасно,а црвеној банди најјасније да губе у октобру,па ударају гдје стигну.Све узалуд,багра одлази за 15 дана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

25.09.2014 07:59

Хе хе...дотични мислио да ће одмах добити на располагање поменуту цифру...у ЕУ могу бити овакви или онакви али не вјерујем да сисају весла. Већи су то лопингери од вас Шпирићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсидер

25.09.2014 08:01

Шпиридон је сигурно у топ 3 клептомана цијеле БиХ, слаткоријечив, добар са свима и узима из сјене...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјенерал

25.09.2014 08:05

Сумњам да це ико у затвор и ако додје до смјене власти... Колико год ми гласали или не гласали и за једне и за друге,сви су се изредали и теско је наци неког ко би покренуо зивот у овој ојадјеној и обезправљеној дрзави у којој су на осиромасењу а на своје богацење, сви уцествовали на овај или на онај нацин... Наравно у томе предњаци СНСД на целу са Бајом. Ако се вратимо прије Баје власт је била у рукама ПДП и некој њиховој коалицији,тада је поцео суноврат и распродаја тајкунима и осталом олосу који је данас енормно богат... Па зар мислите да би Иваниц ухапсио Додика ако се зна да су заједницким снагама осиромасивали овај народ... Капитализам цисти се овде десава и идемо ка феудализму,систем који функционисе само кад је народ осиромасен и ојадјен па ради свог опстанка бира горе зло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркоњиц

25.09.2014 08:30

НАРАВНО ДА ЈЕ НЕЗАДОВОЉАН ЈЕР ЛОВА НИЈЕ ДАТА ДА ЈЕ ОН РАСПОРЕДИ ТЈ ДА ПОЗОВЕ КАЈУ МГ МИНД ДА УПАЛИ БАГЕР ПОРЕД НЕКЕ ОБАЛЕ РИЈЕКЕ КАО ПРАВИ НАСИПЕ И УЗМЕ СТО МИЛИОНА ТАКО СУ ДРЗАЛИ БАГЕР УГАСЕН ИСПОД ХИДРО ЕЛЕКТРАНЕ БОЦАЦ И УЗЕЛИ ДЕСЕТ МИЛИОНА МА ЗАТО НАРОДЕ НА ИЗБОРЕ ПА ПОСИЈЕ МОТКА .ОПОЗИЦИЈО НАПРИЈЕД ДО ПОБЈЕДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

25.09.2014 09:23

Тако је брацо срби браните ЕУ од срба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

25.09.2014 09:29

Заболе Спирица несто на ове коментаре,његов осмијех све говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

25.09.2014 09:56

Ма криво лопурдама што паре од донација не иду преко њихових руку, па да они пола украду, а оно пола својима даду. Криво лопинама што се обнавља Добој и Бијељина где они немају власт. Још мало Туњице ће бити њихов дом. Ту је то пет до 12, још мало !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

25.09.2014 09:59

Нису они добили паре у своје руке па је то по њима као да и нису досле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политикум

25.09.2014 12:53

Чуди ме да овај није прешао у опозицију!Попео се и Богу и народу на врх главе!Јели могуће да неко жели гледати те исте њушке наредне четири године,ако их РС са њма доживи?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

25.09.2014 18:51

Хоце Спира лову да се слика и љуби са народом како дијели пред изборну кампању , нема висе и ови у ЕУ виде какви су лопови на власти !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОГ

25.09.2014 19:19

И Спирицу је одзвонило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

25.09.2014 20:59

шпирић, синдром свега, у свеукупном смислу, ружног, некарактер, склон свему ружном да би само њему у животу било фино, а није, да има паре, станове...дјаба му, сви су га препознали као цовјека никаквог карактера и склона и практиканта криминала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

миладин

25.09.2014 21:11

ДА ПРОКОМЕНТАРИШЕМ ДЈЕНЕРАЛА....ПА ДЈЕНЕРАЛЕ ЗАШТО СПОМИЊЕШ ИВАНИЋА,ДАЛ НИЈЕ ЗБОГ ОПАСАВАЊЕМ РОГУЉИЋА И ДУШАНИЋА ЗБОГ НЕИЗМИРЕНИ ОБАВЕЗА ПРЕМА ПОРЕСКОЈ УПРАВИ,И ЗАВОЂЕЊА РЕДА И ДИСЦИПЛИНЕ.ТОЛИКО О ТАЈКУНИМА ИЗ ТОГ ДОБА.ШТО СЕ ТИЧЕ ХАПШЕЊА,ПА НЕХАПСИ ИВАНИЋ,ВЕЋ СИСТЕМ И ИНСТИТУЦИЈЕ ДРЖАВЕ ЗА КОЈЕ СЕ ОН ОД СВИХ ПОЛИТИЧАРА ЗАЛАЖЕ,НЕВИДИМ У ЧЕМУ ЈЕ ПРОБЛЕМ...АКО НЕ БУДЕ КАКО СУ ОБЕЋАВАЛИ ОНДА НИЈЕ ДО ЊИХ ВЕЋ ДО НАС,ЈЕР МИСО ИХ БИРАЛИ ТАКО ИХ МОЖЕМО И СКИНУТИ,А НЕ ГОВОРИТИ СВИ СУ ОНИ ИСТИ.ИВАНИЋ СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ДОНОШЕЊЕМ ЗАКОНА О НЕЗАСТАРИЈЕВАЊЕМ И РЕВИЗИЈОМ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ,ПА АКО ТО НЕБУДЕ ОПЕТ СМО МИ НА РЕДУ КАД КАЖЕМ МИ МИСЛИМ НА НАРОД БИРАЧЕ,МИ ТРЕБАМО ДИЋИ ГЛАС НА ТАЈ НИВО ДА КАЖЕМО ТАКВУ СМО ВЛАСТ ИМАЛИ ХОЋЕМО ДРУГУ БОЉУ...А ОВЕ КРИМИНАЛЦЕ НЕЋУ ДА КОМЕНТАРИШЕМ ШТО СУ 9 ГОДИНА НА ВЛАСТИ.ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

оклахома

26.09.2014 00:37

Нетребају Нам паре нама треба да Нас оставе На миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имеипрезиме

26.09.2014 04:08

Једно је обецати а друго дати док то продје кроз све те организације неце остати ни марка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

26.09.2014 06:09

Због оваквих ликова,Косарца,Радмановица....Мрзим цео СНСД.Фујјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паре

27.09.2014 00:42

Ста је Нидзо, не дају вама паре у саке, хехехх процитали су вас нема висе вама, доста сте покрали, људи знају.

ОДГОВОРИТЕ