Косово, сумњиве хуманитарне организације

Сумњиве хуманитарне организације из арапских земаља годинама су деловале на Косову и док је део њих у многим земљама осумњичен за финансирање тероризма, пише дневник "Коха диторе".

Република Српска 24.09.2014 | 14:26
Косово, сумњиве хуманитарне организације

На Косову су се декларисале као добротворне организације које су делиле помоћ и градиле џамије, преноси Тањуг писање приштинског дневника.Некима од тих организација забрањено је деловање у многим земљама у свету, али на Косову један део њих наставља да ради, упркос томе што неке чак нису регистроване ни као НВО, ни као предузећа.

Већина тих организација долази из Саудијске Арабије, Катара и Турске, наводи Коха.Организација за Исламску помоћ широм света, Фондација Свете земље за помоћ и развој,

Међународна организација Исламске помоћи, Заједничка Саудијска комисија за помоћ Косову и Чеченији, Међународна хуманитарна иницијатива "Вакуф ел ислами", као и телевизијски канал Пис ТВ, само су неке од великог броја организација, које се на Косову представљају као хуманитарне.

Међутим, у државним документима многих земаља оне се препознају као организације које финансирају тероризам и имају за циљ формирање исламских земаља, наводи Коха.

Коментари / 0

Оставите коментар