Има ли ко да га заустави?!

Најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо наставља са невероватним партијама за Реал, а овога пута за шест дана постигао је чак осам голова!

Фудбал 24.09.2014 | 12:07
Има ли ко да га заустави?!

Роналдо је тако стигао до 12 погодака у свим такмичењима ове сезоне и највише допринео невероватним резултатима Мадриђана ове недеље.

’Краљевски клуб’ је за мање од седмице успео да постигне 18 голова – прво је побеђен Базел са 5:1, потом је „страдао“ Депортиво (8:2), да би у трећем мечу Елче савладан са 5:1.

Кристијано је у нову сезону ушао освајањем Златне лопте за најбољег играча света, што је очигледно утицало на то да преброди кризу и повреде.

Серију голова у Примери Португалац је почео против Кордобе, да би наставио у поразу од градског ривала Атлетика са 2:1. Уследила су два хет-трика и голови у ЛШ, па је тако Роналдо на 9+3 у два такмичења.

Осим тога, забележио је једну асистенцију против Базела.

У дуелу са Елчеом на ’Бернабеу’ кренуло је лоше по Роналда, који је у 15. минуту скривио пенал, али га је то изгледа само наљутило. Ипак, већ до полувремена је постигао два, један из пенала, а један главом на центаршут Марсела.

Импресивну партију крунисао је са још два поготка – нови пенал и рутинска завршница после додавања Бејла, за четири прецизна ударца из 11 покушаја. Тако је стигао до 28. хет-трика у каријери (25 у Реалу).

Предводник Реал Мадрида тако наставља да носи свој тим после лошег старта и показује да ће опет бити један од најозбиљнијих кандидата за Лигу шампиона.

„Кристијано не воли да игра окренут леђима голу, он жели да тражи простор по боку и да иде ка голу. Покрети које прави су веома брзи и то је увек изненађујуће. Он је увек у правој позицији јер има јединствен дар кретања. Било му је потребно неко време у ком ће радити, а он је то чинио својом професионалношћу и дисциплином коју има. У веома добром је физичком стању, мотивисан је и постиже много голова“, рекао је тренер Карло Анчелоти.

Кристијано и Реал могли би да имају два велика проблема ове сезоне. Први – то што је Барселона уз утакмицу мање већ одмакла три бода и други – чињеница да, како фудбалски стручњаци воле да кажу, у тиму влада велики дисбаланс.

Одласком Ди Марије и Шабија Алонса настала је велика рупа у централном делу терена, због чега шампион Европе прима много голова (на сваком од последњим пет мечева барем по један).

Хамес Родригес, ново појачање из Монака, већ недељама доказује да није адекватна замена Аргентинцу, а мало је вероватно да Роналдо целу екипу може да носи на леђима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бајааа

24.09.2014 10:43

Како нема ко да га заустави? То једино мозе свемогуци БАЈА

ОДГОВОРИТЕ