ЛК - преглед: Свеци избацили Арсенал!

Фудбалери Саутемптона победили су Арсенал у гостима са 2:1 и пласирали су се у 4. коло енглеског Лига купа. Фудбалери Ливерпула пласирали су се у четврто коло Лига Купа, пошто су тек после 120 минута игре и 30 пенала успели да избаце Мидлсборо – 2:2 (1:0), пен: 14:13

Фудбал 24.09.2014 | 08:45
ЛК - преглед: Свеци избацили Арсенал!

Још један сјајан меч за тим Роналда Кумана одиграо је Душан Тадић који је са пенала постигао прванац за Саутемптон.

Српски репрезентативац био је стрелац изједначујућег гола у 20. минуту, а претходно је Алексис Санчес донео вођство екипу Арсена Венгера у 14. минуту.

Већ до полувремена Саутемптон је стигао до преокрета и, испоставиће се, коначаног резултата. У 39. минуту је погодио Натанијел Клајн.

У осталим дуелима одиграним у уторак, Свонси је лако победио Евертон са 3:0 у једином дуелу премијерлигаша головима Дајера, Сигурдсона и Емнеса.

Са сјајним издањима у Лига купу наставили су МК Донси који су претходно шокирали и Манчестер јунајтед у овом такмичењу. Сада су били бољи од Бредфорда са 2:0 головима Афобеа на почетку и крају утакмице.

Брендан Роџерс је очекивано послао комбинован састав на терен против екипе из Чемпионшипа, а све је ишло по плану за 'Црвене' када је Роситер погодио вођство.

Гости су успели да издрже и изједначе преко Рича у 63. минуту, па се отишло у продужетке. Нову предност 'Црвенима' доноси Сусо у 109. минуту, да би меч на пенале послао Бамфорд са пенала у 123. минуту.

Домаћи се нису опоравали о шока, а већ се приступило извођењу једанестераца. Сигуран на отварању био је Марио Балотели, а затим Бамфорд није успео да понови учинак из последњих тренутака сусрета. Уследило је неколико сигурних извођача с обе стране, да би Стерлинг промашио победу, тачније – Блакман је био успешнији.

Наставило се са сигурним реализацијама с обе стране, а после погодака двојице голмана уследио је други круг. Опет је Балотели био прецизан, онда, овога пута, и Бамфорд, али је 'Боро' проласка у наредну фазу коштала непрецизност Адомаха на затварању 15. серије.

Лазар Марковић нашао се у стартној постави Ливерпула, пре него што га је у 97. минуту заменио стрелац Сусо.

ЛК, 3. коло:

Арсенал – Саутемптон 1:2
Кардиф – Бурнемут 0:3
Дерби – Рединг 2:0
Лејтон Оријент – Шефилд јунајтед 0:1
Ливерпул – Мидлзбро 2:2, пеналима 14:13
МК Донс – Бредфорд 2:0
Шревсбури – Норич 1:0
Сандерленд – Стоук 1:1
Свонси – Евертон 3:0
Фулам – Донкастер 2:1 

среда:

Бартон – Брајтон и Хоув
Челси – Болтон
Манчестер сити – Шефилд венздеј
Тотенхем – Нотингем
Кристал Палас – Њукасл
ВБА - Хал

Коментари / 0

Оставите коментар